Olen tehnyt monena vuotena jotain uutta joulutorttuihin liittyvää. Kaksi vuotta sitten esimerkiksi näytin paljon erilaisia taittelutyylejä joulutortuille. Vuosi sitten kokeilin uusia täytevaihtoehtoja ja lisää taittelutyylejä. Tänä vuonna halusin testata hauskaa joulutorttukranssia!
Kranssi on melko tuhti, joten siitä syö lähemmäs 30 henkilöä.
Tästä tuli super ihanaa!
- Sekoita kuivat aineet kulhossa.
- Lisää joukkoon kylmä kuutioitu voi ja painele seos tasaiseksi murumaiseksi seokseksi.
- Lisää lopuksi rahka ja sekoita tasaiseksi.
- Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vähintään 2h ajaksi.
- Ota taikinasta 1/5 erilleen koristelua varten.
- Kauli loppu taikina 20x40cm levyksi.
- Levitä päälle hilloa ja kääri kääretortun tapaan rullalle.
- Nosta rulla renkaaksi ja leikkaa veitsellä ulkokehälle viiltoja. Älä kuitenkaan leikkaa pötköä kokonaan kahtia, vaan noin puoleen väliin riittää.
- Kauli loppu taikina ja ota siitä pienellä piparimuotilla palasia.
- Koristele kranssi taikinakoristeilla.
- Voitele kranssi kananmunalla ja paista 175 asteessa 20-25min.
Vinkki!
Munattoman kranssin voi voidella vedellä, vesi-agar-seoksella (3rkl vettä + 1tl agar agaria), vesi-sokeriseoksella (1:1) tai soijavanukkaalla. Näistä tarkemmin vegaanien laskiaispullien videolla.
Kannattaa ehdottomasti testata tätä reseptiä. Perus voitaikinan valmistus on yleensä melko aikaa vievää hommaa, koska voi lisätään pienissä erissä kaulimen avulla ja taikinan annetaan tekeytyä jääkaapissa vähän väliä. Tämä ohje on kuitenkin helppo ja nopea.
Ohjeesta saa täysin vegaanisen käyttämällä kasvimargariinia ja vegaanista rahkaa.
Lisää joulutorttuideoita täällä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti