sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Kurpitsakuppikakut



Nämä kuppikakut sopivat ihanasti syksyyn ja niissä on jo hitunen joulun tuoksua. Nämä ovat yksi suosikeistani, sillä näissä on maailman paras kuorrute. Ei tarvita voita, tomusokeria tai kermaa. Kuorrute syntyy kurpitsapiirakan täytteestä!

n. 12 kpl

40g voita
1,6dl sokeria
1,8dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1tl kanelia
1,2dl maitoa tai kermaa
2 munaa
200g kurpitsahilloa

  1. Sekoita huoneenlämpöinen voi ja kuivat aineet sähkövatkaimella kulhossa murumaiseksi seokseksi.
  2. Lisää kananmunat ja maito. 
  3. Lisää lopuksi kurpitsahillo. Valmistan kurpitsahillon aina myskikurpitsasta, koska se on helpoin työstää. Mikäli hilloa sattuu löytämään valmiina kaupoista, kannattaa suosia sitä. 
  4. Täytä 2/3 muffinivuoista taikinalla ja paista 170 asteessa 20-25min. Anna jäähtyä.


Kurpitsapiirakan ohje löytyy täältä. Kuorrutetta varten tarvitsee valmistaa vain täyte ilman pohjaa. Täyte kaadetaan piirakkavuokaan ja paistetaan 170 asteessa noin 30-40min. Anna piirakan jäähtyä.

Kaavi piirakka kulhoon ja sekoita sähkövatkaimella noin minuutin ajan. Pursota kuppikakkujen päälle esim tähtityllalla. Täydellistä! 

 Nämä kuppikakut menivät sukulaisten halloween juhliin. Nämä sopivat kuitenkin loistavasti myös pikku jouluihin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti