Tähän piirakkaan tulee marjojen lisäksi
kauramuruseosta sekä paahdettua valkosuklaasta, joka antaa piirakalle hieman
kinuskista makua. Ei tätä turhaan kutsuta maailman parhaaksi
puolukkapiirakaksi!
Pohja:
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,75dl maitoa
½dl rypsiöljyä
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,75dl maitoa
½dl rypsiöljyä
200g puolukoita tai mustikoita (tuoreena)
1rkl maizenaa tai perunajauhoja
200g valkosuklaata rouhittuna
Muruseos:
25g voita
2rkl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää
seokseen. Lisää maito ja öljy. Kaada taikina 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu
leivinpaperilla.
Muruseosta varten nypi kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Voin ei tarvitse olla huoneenlämpöistä.
Marjat kannattaa sekoittaa ruokalusikalliseen maizenaa/perunajauhoja ennen niiden lisäämistä pohjan päälle. Tämä estää marjoja valahtamasta pohjalle paiston aikana. Olen myös huomannut, että pakastemarjat uppoavat herkästi piirakan pohjalle, vaikka ne olisi kieritelty maissitärkkelyksessä, joten siksi suosittelen käyttämään tuoreita marjoja mikäli mahdollista.
Ripottele marjat, muruseos ja rouhittu valkosuklaa pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30min.
Muruseosta varten nypi kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Voin ei tarvitse olla huoneenlämpöistä.
Marjat kannattaa sekoittaa ruokalusikalliseen maizenaa/perunajauhoja ennen niiden lisäämistä pohjan päälle. Tämä estää marjoja valahtamasta pohjalle paiston aikana. Olen myös huomannut, että pakastemarjat uppoavat herkästi piirakan pohjalle, vaikka ne olisi kieritelty maissitärkkelyksessä, joten siksi suosittelen käyttämään tuoreita marjoja mikäli mahdollista.
Ripottele marjat, muruseos ja rouhittu valkosuklaa pohjan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30min.
Piirakka toimii myös erittäin hyvin mustikkaisena versiona. Puolukka on aavistuksen
kirpeämpi, mutta näin makeassa piirakassa se ei ole ollenkaan paha asia.
Vasemmanpuoleisessa kuvassa on käytetty
pakastemarjoja, joten ne ovat valahtaneet näpsäkkäästi piirakan pohjalle.
Tämähän ei tosin makuun millään lailla vaikuta. Tuoreet puolukat ovat pysyneet
nätisti piirakan päällä, kuten oikeanpuolimmaisesta kuvasta näkyy.
Suosittelen testaamaan tätä ihanaa piirakkaa! Teen
tätä joka syksy!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti