sunnuntai 5. marraskuuta 2017

Maailman paras puolukkapiirakka



Tähän piirakkaan tulee marjojen lisäksi kauramuruseosta sekä paahdettua valkosuklaasta, joka antaa piirakalle hieman kinuskista makua. Ei tätä turhaan kutsuta maailman parhaaksi puolukkapiirakaksi!

Pohja:
2 munaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
½tl kardemummaa
ripaus suolaa
0,75dl maitoa
½dl rypsiöljyä

200g puolukoita tai mustikoita (tuoreena)
1rkl maizenaa tai perunajauhoja
200g valkosuklaata rouhittuna

Muruseos:
25g voita
2rkl kaurahiutaleita
½dl vehnäjauhoja

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää maito ja öljy. Kaada taikina 20x30cm vuokaan, joka on vuorattu leivinpaperilla. 

Muruseosta varten nypi kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Voin ei tarvitse olla huoneenlämpöistä.

Marjat kannattaa sekoittaa ruokalusikalliseen maizenaa/perunajauhoja ennen niiden lisäämistä pohjan päälle. Tämä estää marjoja valahtamasta pohjalle paiston aikana. Olen myös huomannut, että pakastemarjat uppoavat herkästi piirakan pohjalle, vaikka ne olisi kieritelty maissitärkkelyksessä, joten siksi suosittelen käyttämään tuoreita marjoja mikäli mahdollista.

Ripottele marjat, muruseos ja rouhittu valkosuklaa pohjan päälle. 
Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30min. 


Piirakka toimii myös erittäin hyvin mustikkaisena versiona. Puolukka on aavistuksen kirpeämpi, mutta näin makeassa piirakassa se ei ole ollenkaan paha asia. 

Vasemmanpuoleisessa kuvassa on käytetty pakastemarjoja, joten ne ovat valahtaneet näpsäkkäästi piirakan pohjalle. Tämähän ei tosin makuun millään lailla vaikuta. Tuoreet puolukat ovat pysyneet nätisti piirakan päällä, kuten oikeanpuolimmaisesta kuvasta näkyy. 
 
Suosittelen testaamaan tätä ihanaa piirakkaa! Teen tätä joka syksy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti