sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Pipari-valkosuklaafudge


Tämän ohjeen poimien viime vuona Baking my dream cakes blogista, josta löytyikin paljon ihania jouluisia ohjeita. Ohjeella voi tehdä yhden ison hyydykekakun (24cm) tai pieniä leivoksia esim. silikonisiin muffinivuokiin. Arvioisin, että ohjeella tulee noin kymmenen muffinin kokoista leivosta. Riippuu koosta.
 
Fudgetaikina:
3,5dl sokeria
1dl glukoosisiirappia
2dl kuohukermaa
250g valkosuklaata
50g voita
 
 Laita sokeri, glukoosi ja kerma kattilaan. Kuumenna seos 113 asteiseksi ja lisää siihen heti valkosuklaan palaset ja voi. Sekoita tasaiseksi ja kaada vuokiin.
 
 Anna seoksen hyytyä jääkaapissa vähintään 4h. 
 
Itse laitoin leivokset yön yli pakkaseen. Tein lumihiutaleleivokset keikauskakun muodossa.
 Kun leivokset olivat hyytyneet, lisäsin päälle vielä pipari-voi-murua. Perusohje keksi-voipohjalle voisi olla esim. 160g keksejä ja 70g voita. Hienonna piparit monitoimikoneessa ja lisää sula rasva. Sekoita tasaiseksi ja painele vuokiin. Laita vuoka vielä kylmään ja irroita leivokset, kun keksipohja on myös kiinteytynyt. Leivokset irtosivat vuoista hyvin eikä niitä tarvinnut voidella esim. öljyllä.
Vaihekuvia lumihiutaleleivoksistani löytyy täältä
 
 Nämä ovat aika makeita, mutta todella hyviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti