perjantai 18. joulukuuta 2015

Luukku 18: Jääsuklaa

 

Jääsuklaa on nopea ja helppo valmistaa. Kaikenlisäksi se on suussasulavan herkullista.
Tällä ohjeella tulee noin 15kpl suklaita.

Vuokina kannattaa käyttää pieniä foliokarkkivuokia. Paperiset ovat vähän liian periksiantavia. Itsellä sattui olemaan tuommoisia ihania silikonisia minivuokia, jotka olivat tähän tarkoitukseen ihan täydellisiä.

100g suklaata
50g kookosrasvaa (ei öljyä)

Sulata suklaa ja kookosrasva kattilassa tai mikrossa puolella teholla (n.400W) 30 sek pätkissä tasaiseksi seokseksi. Käytä nimenomaan kovaa kookosvoita (voi hyllyssä), ei kookosöljyä.
Suklaa ja kookosrasva kannattaa pieniä pieniksi ennen sulatusta.


Suklaa on helpoin kaataa vuokiin esim. kermakon avulla.
Laita makeiset jääkaappiin jähmettymään.

Vinkki!
Saat eri makuja käyttämällä erimakuisia makusuklaita (esim. minttu, appelsiini). Suklaan joukkoon voi toki lisätä myös makuaromeja, mutta aloita lisäys varovasti ettei mausta tule liian tujakka. Suklaan keskelle voi tipauttaa myös pähkinän, mutta minusta nämä ovat parhaita ihan naturell.

Tähän voi käyttää mitä suklaata vain! Itse käytin tällä kertaa tummaa suklaata ja valkosuklaata. Molemmista tuli yhtä ihania!


Kannattaa myös testata riisimurosuklaata, johon voi käyttää myös kookosrasvaa. Makeisiin tulee lisäksi kaakaojauhetta (ei suklaata), mutta ne ovat ihan yhtä herkullisia! Kookosvoita voi käyttää myös munkkien paistamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti