keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Luukku 9: Joulutortun uudet kuviot


Piparitaikina ei ole ainut, jolla voi leikkiä. Torttutaikinastakin saa väkerretyä paljon erilaisia leivonnaisia. Tämän päivän luukusta paljastuu ohjeita erimuotoisiin joulutorttuihin.

Yllä olevassa kuvassa on enkelitorttuja. Kannattaa myös kokeilla itse tehtyä luumuhilloa! Se on nopea valmistaa ja sata kertaa parempaa kuin kaupan hillo.

Enkeli


Enkelin alkuleikkaus tehdään ihan perinteisellä tavalla. Ensimmäinen taitos (kuvassa oikealla ylhäällä) tehdään ylemmistä nurkista keskelle. Tämä on enkelin pää/huppu. Seuraavaksi nostetaan alemmat taitokset käsiksi (vasemmalla alhaalla). 

Kiinnitä nurkat hyvin kiinni toisiinsa. Sivele kärkiin vähän vettä, jolloin keskus kiinnittyy paremmin. Jos enkeli avautuu uunissa, niin tulee siitä ihan pirun näköinen... Sitä ei nyt tässä haeta..
Jos enkeli kuitenkin pääsee avautumaan uunissa, voi sakaroita painella varovasti takaisin keskelle päin.


Voitele torttuja kananmunalla, jotta ne saavat väriä. Itse käytän usein kaupan purkitettua valkuaista, niin ei tarvitse rikkoa kokonaista munaa tätä varten. Kananmuna kun yleensä ei kulu kokonaan.
 Paista torttuja 225 asteessa noin 10min.

Kukka


En ole ihan varma mikä tuo kuvassa oleva kuvio on. Vähän kuitenkin kukkamainen. Joka tapauksessa yllä on taitteluohje. Eli nurkkiin tehdään tuommoiset viillot (kuva vasemmalla ylhäällä). Viivoja ei kuitenkaan saa yhdistää toisiinsa. Sitten vain nostellaan jokainen nurkka keskelle. Sido keskus veden avulla tiiviisti yhteen. Käytä terävää veistä, jotta viilloista tulee siistit.

Risti


Olkoon tämä sitten risti. Tämä on helppo ja nopea. Neljään nurkkaan tehdään kuvan osoittamat viillot ja sitten taas nurkat yhdistetään yhteen.

Klassikko


Tämä on ihan perinteinen torttu, mutta hillo onkin tipautettu keskelle vasta taittelun jälkeen.
Tämä on mielestäni nätimpi versio perustortusta. Hillo pitää myös sakarat hyvin paikoillaan.Mikäli sinulla on jokin kivanmuotoinen joulutorttu, niin julkaise siitä kuva instagramissa @kakkumonsteri niin saan ihailla muiden tekeleitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti