Syksyllä on paljon hauskoja juhlia, kuten Halloween ja Oktoberfest. Sadonkorjuun kunniaksi tein klassista omenastruudelia, joka on erittäin tunnettu leivonnainen Saksassa ja Itävallassa. Piirakka koostuu ohuen ohueksi kaulitusta taikinasta ja omenatäytteestä. Homman nopeuttamiseksi kannattaa käyttää valmista filotaikinaa, jota löytyy kaupan pakastealtaasta.
Yhtä isoa struudelia varten tarvitaan 3-4 filotaikina levyä.
Katso valmistusohje videolta.
Katso valmistusohje videolta.
Täyte:
1,5kg omenoita
60g rusinoita
100g sokeria
100g voita
100g korppujauhoja / leivänmuruja
2rkl vaniljasokeria
kanelia
sitruunamehua
100g voita sulana
kananmuna voiteluun
180 astetta
1,5kg omenoita
60g rusinoita
100g sokeria
100g voita
100g korppujauhoja / leivänmuruja
2rkl vaniljasokeria
kanelia
sitruunamehua
100g voita sulana
kananmuna voiteluun
180 astetta
30-40min
Yhdestä ohuesta filotaikinalevystä voi taitella pienemmän rullan ja koota kaikki rullat paistumaan yhteen uunivuokaan. Toimii hyvin kummalla tahansa tyylillä! Tästä tuli tosi ihanaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti