keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Apple strudel | Omenapiirakka



Syksyllä on paljon hauskoja juhlia, kuten Halloween ja Oktoberfest. Sadonkorjuun kunniaksi tein klassista omenastruudelia, joka on erittäin tunnettu leivonnainen Saksassa ja Itävallassa. Piirakka koostuu ohuen ohueksi kaulitusta taikinasta ja omenatäytteestä. Homman nopeuttamiseksi kannattaa käyttää valmista filotaikinaa, jota löytyy kaupan pakastealtaasta.

Yhtä isoa struudelia varten tarvitaan 3-4 filotaikina levyä.
Katso valmistusohje videolta.

Täyte:
1,5kg omenoita
60g rusinoita
100g sokeria
100g voita
100g korppujauhoja / leivänmuruja
2rkl vaniljasokeria
kanelia
sitruunamehua
100g voita sulana
kananmuna voiteluun

180 astetta 
30-40min


Yhdestä ohuesta filotaikinalevystä voi taitella pienemmän rullan ja koota kaikki rullat paistumaan yhteen uunivuokaan. Toimii hyvin kummalla tahansa tyylillä! Tästä tuli tosi ihanaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti