Kutsun tätä kakkua usein kakkujen kuningattareksi, sillä tämä on ihan täydellistä. Porkkanakakku on luonnollisestikin ihanaa, mutta minä laitan väliin vielä paahdettuja omenalohkoja ja itse tehtyä silkkistä kinuskikastiketta. Aivan täydellistä! Sopii hyvin sadonkorjuuseen ja syksyynkin!
Porkkanakakku
300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25ml vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta/-sosetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään
ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai
yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten.
Paista taikina kahdessa 20cm vuoassa 175 asteessa n.40min. Taikinan voi
paistaa myös yhdessä 24cm vuoassa. Tällöin paistoaika on noin tunti.
Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
Vinkki!
Kaupoista löytyy etenkin joulun aikaan 1kg pusseissa porkkanasosetta
(porkkanalaatikkoa varten). Kahmin näitä talvella pakkaseen itselleni
mm. tätä tarkoitusta varten.
Kuorrute
100g huoneenlämpöistä voita
200g vanilja tuorejuustoa tai levittyvää sulatejuustoa
400g tomusokeria
Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja
vaahdota seos kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Voi-sokerin
vaahdottaminen kestää reilu 5min. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita
hyvin.
Laitan kakun väliin yleensä vielä paahdettuja omenalohkoja ja itse tehtyä silkkistä kinuskia. Nämä kruunaavat tämän kakun. Tämä on oikea sadonkorjuukakku.
Kääk, näyttää ja kuulostaa taivalliselta! Porkkanakakku on muutenkin niin ihanaa, saati sitten vielä kinuskilla ryyditettynä, aah ihanaa!!
VastaaPoistaTää on mun lemppari ;)
Poista