tiistai 12. syyskuuta 2017

Porkkanakakku



Kutsun tätä kakkua usein kakkujen kuningattareksi, sillä tämä on ihan täydellistä. Porkkanakakku on luonnollisestikin ihanaa, mutta minä laitan väliin vielä paahdettuja omenalohkoja ja itse tehtyä silkkistä kinuskikastiketta. Aivan täydellistä! Sopii hyvin sadonkorjuuseen ja syksyynkin!

Porkkanakakku

 300g (3,3dl) sokeria
3 munaa
3dl öljyä
300g (4,6dl) vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
0,5tl inkivääriä
0,5tl suolaa
0,25ml vanilja-aromia
300g porkkanaraastetta/-sosetta
 
 Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Lisää lopuksi porkkanasose lusikalla sekoittaen tai yleiskoneen/sähkövatkaimen hitaalla moodilla vatkaten.
Paista taikina kahdessa 20cm vuoassa 175 asteessa n.40min. Taikinan voi paistaa myös yhdessä 24cm vuoassa. Tällöin paistoaika on noin tunti. Kokeile kakun kypsyyttä tikulla.
 
Vinkki!
Kaupoista löytyy etenkin joulun aikaan 1kg pusseissa porkkanasosetta (porkkanalaatikkoa varten). Kahmin näitä talvella pakkaseen itselleni mm. tätä tarkoitusta varten.
 
 Kuorrute
 
 100g huoneenlämpöistä voita
200g vanilja tuorejuustoa tai levittyvää sulatejuustoa
400g tomusokeria
 
Vaahdota voita pari minuuttia. Lisää tomusokeri pienissä erissä ja vaahdota seos kuohkeaksi ja vaaleaksi kreemiksi. Voi-sokerin vaahdottaminen kestää reilu 5min. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita hyvin.
 
Laitan kakun väliin yleensä vielä paahdettuja omenalohkoja ja itse tehtyä silkkistä kinuskia. Nämä kruunaavat tämän kakun. Tämä on oikea sadonkorjuukakku.


2 kommenttia:

  1. Kääk, näyttää ja kuulostaa taivalliselta! Porkkanakakku on muutenkin niin ihanaa, saati sitten vielä kinuskilla ryyditettynä, aah ihanaa!!

    VastaaPoista