Keksivoi
ei ole mikään uusi keksintö, mutta se on vasta viime vuosina
rantautunut tänne Suomen puolelle. Keksivoi on ihanaa ja se on tosi
monikäyttöistä. Raaka-aineitakaan ei tarvita montaa.
Alunperin keksivoita on tehty Specuoos kekseistä. Euroopassa sitä on
käytetty erilaisten makeiden rullien täytteenä jo vuosien ajan (esim.
ruotsalainen Dammsugare ja tanskalainen Romkugler). USAssa keksivoista
tuli oikea hitti 2015.
260g keksejä
100g voita
1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa
Keksivoita
varten suosittelen käyttämään voimakkaita ja mausteisia keksejä, kuten
Bastogne kandisokerikeksit tai Pirkka Speculaas keksit. Piparit toimivat
myöskin hyvin.
Hienonna
keksit tehosekoittimessa. Lisää sula voi ja kondensoitua maito. Sekoita
tasaiseksi massaksi ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Mössö säilyy
jääkaapissa parisen viikkoa.
Käyttöideoita
Keksivoi
sopii mainiosta lettujen, vohveleiden, jäätelöiden tai leipien päälle.
Sitä voi sulattaa mikrossa ja käyttää kastikkeena tai vaikka fonduena.
Mössö sopii hyvin täytekeksien väliin (esim. Oreo tai Domino), jolloin
voi vetää oikeat keksiöverit. Kokeile keksivoita myös brownien päälle tai valmista riisimuroherkkuja.
What's white & goes up?
A confused snowflake
Mikä on valkoinen ja menee ylös päin?
Hämmentynyt lumihiutale
What's white & goes up?
A confused snowflake
Mikä on valkoinen ja menee ylös päin?
Hämmentynyt lumihiutale
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti