Nämä
rocky road suklaa nöttöset esittävät taianomaista poron kakkaa.
Inspiraatio syntyi yksisarvisista, sillä unicorn poop on melko suosittu
teema etenkin youtubessa. Keksin sitten käyttää ideaa johonkin
jouluiseen ja päätin taikoa helppoja ja nopeita suklaakekoja.
Ohjeella tulee noin 14kpl kikkareita.
Ohjeella tulee noin 14kpl kikkareita.
400g maitosuklaata
n.150g M&M karkkeja
18-20 kpl Dumbleja
n.100g minivaahtokarkkeja
n.50g pähkinöitä rouheena
Sulata
suklaa vesihauteessa tai mikrossa 30 sek pätkissä puolella teholla.
Lisää pilkotut Dumblet, rouhitut pähkinät ja karkit. Sekoita tasaiseksi,
jotta jokainen karkki peittyy suklaaseen. Jaa seos muffinivuokiin. Minä
täytin vuoat noin puolilleen.
Ainemäärien
kanssa ei ole niin justiinsa. Pääasia että seos on melko jämäkkää ja
paksua. Näihin voi käyttää omia suosikkikarkkejaan, mutta perinteisesti
rocky roadissa pitää olla ainakin vaahtokarkkeja.
Koristeeksi
sopii mitkä tahansa sokerikoristeet ja nonparellit. Tietty näin joulun
alla kannattaa suosia paljon joulun värejä bling blingiä unohtamatta.
Suklaat jähmetetään jääkaapissa noin 30min ajan.
Suklaat kannattaa myös säilyttää jääkaapissa, mikäli suklaata ei temperoi. Linkin takaa löytyy myös ohje, miten suklaan voi sulattaa niin ettei sen temperointi kärsi. Toisin sanoen sulkaan lämpötila ei saa nousta yli 30 asteeseen. Kaupan suklaat ovat valmiiksi temperoituja, joten varovasti sulattamalla ne pysyvät temperoituina.
Minä en koskaan näitä varten ole temperoinut suklaata. Suklaa itseasiassa pysyi todella nättinä ja jämäkkänä tällä kertaa, koska sulatin suklaan niin varovasti vesihauteessa, että sen lämpötila ei päässyt nousemaan kovin korkeaksi. Vesihauteen kanssa vain saa olla tarkkana ettei vettä pääse räiskähtämään suklaan joukkoon.
How do snowmen get around?
They ride an icicle.
Kuinka lumiukot matkustelevat ympäriinsä?
Ne ajavat jääpuikoilla.
(bicycle = polkupyörä)
Suklaat kannattaa myös säilyttää jääkaapissa, mikäli suklaata ei temperoi. Linkin takaa löytyy myös ohje, miten suklaan voi sulattaa niin ettei sen temperointi kärsi. Toisin sanoen sulkaan lämpötila ei saa nousta yli 30 asteeseen. Kaupan suklaat ovat valmiiksi temperoituja, joten varovasti sulattamalla ne pysyvät temperoituina.
Minä en koskaan näitä varten ole temperoinut suklaata. Suklaa itseasiassa pysyi todella nättinä ja jämäkkänä tällä kertaa, koska sulatin suklaan niin varovasti vesihauteessa, että sen lämpötila ei päässyt nousemaan kovin korkeaksi. Vesihauteen kanssa vain saa olla tarkkana ettei vettä pääse räiskähtämään suklaan joukkoon.
How do snowmen get around?
They ride an icicle.
Kuinka lumiukot matkustelevat ympäriinsä?
Ne ajavat jääpuikoilla.
(bicycle = polkupyörä)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti