lauantai 1. joulukuuta 2018

Leipäkranssi ja juustofondue



Tämä suolainen tarjottava sopii loistavasti pikkujouluihin ja muihin talven juhliin. Sämpyläohje on ennestään tuttu, mutta kranssin keskellä oleva pehmeä juustofondue on minusta aika hauska keksintö.

Porkkanasämpylät
24kpl

5dl maitoa
50g tuorehiivaa tai 2pss kuivahiivaa
3dl porkkanalaatikkoa tai porkkanaraastetta
½dl siirappia
1tl suolaa
½dl öljyä
11-13dl täysjyvävehnäjauhoja

Tavallisia sämpylöitä paistetaan 225 asteessa 10min.
Leipäkranssia paistetaan 200 asteessa 20min. Kranssin keskelle laitetaan pieni uunin kestävä kulho.
Tämän jälkeen kulho poistetaan ja tilalle laitetaan pyöreä pehmeä juusto. Kranssia paistetaan 200 vielä 10min.



Käytin creme brulee vuokaa kranssin keskellä, mutta mikä tahansa uunin kestävä vuoka käy.
Juustoksi kelpaa mikä tahansa pehmeä fonduejuusto.

Juuston pintaa kannattaa hieman rikkoa puukolla uunistatulon jälkeen, jotta juusto pääsee leviämään. Leipä kannattaa tarjota suoraan uunista tulleena.


Sämpylät voi pieniä pieniksi paloiksi ja jakaa ihmisille. Mikäli fondue ei ideana nappaa, kannattaa ainakin testata tätä porkkanasämpyläohjetta! Kranssiin voi toki käyttää muutakin sämpyläohjetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti