lauantai 15. joulukuuta 2018

Suklaakonvehtivanukas




Tämä hauska jälkiruoka ehkä näyttää hankalalta valmistaa, mutta resepti on oikeasti hyvinkin helppo ja nopea. Ohje toimii loistavasti myös joulun jälkeen, jolloin tähän voi käyttää joululta ylijäämät suklaat.

Käytin jälkiruokaan kahta eri valmisvanukasta ja hyydytin ne liivatelehdillä.
Päälle tulee suklaakovehteja.

1prk juoksevaa suklaavanukasta
3 liivatelehteä
3rkl kiehuvaa vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min. Sulata ne sitten kiehuvaan veteen ja sekoita hyvin. Lisää liivateseos vanukkaan joukkoon ja sekoita kunnolla.

Nosta tarjoilumalja kulhoon vinottain ja kaada vanukas kulhoon. Nosta jääkaappiin 30min.
Toisen kerroksen tein toffeevanukkaasta. Liivatetta tulee saman verran. Kulho käännetään toisinpäin, ja lisätään toffeekerros jähmettyneen suklaan päälle. Toffeekerroksen annetaan hyytyä myöskin 30min, jonka jälkeen annokset voi koristella karkeilla ja suklailla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti