Tässä on maailman paras suklaakakun ohje! Pohja on pumpulimaisen pehmeä
ja mehevä. Täytteessä ja kuorrutteessa on paljon suklaata ja itse tehtyä
kinuskia, joka ei kovetu jääkaapissa yhtä kovaksi kuin kermasta ja
fariinisokerista tehty kinuski. Ehdottomasti kaikki kokeilemaan!
Pohja:
285g pehmeää voita
340g (n.4dl) sokeria
200g (n.5,5dl) fariinisokeria
140ml creme fraichea tai jogurttia
2tl vanilja-aromia tai vaniljatahnaa tai vaniljajauhetta
4 kananmunaa
250ml vahvaa kahvia
85g (n.1dl) kaakaojauhetta
335g (n.6dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
- Vaahdota voi ja sokerit.
- Lisää creme fraiche ja vanilja.
- Lisää kananmunat ja sekoita hyvin joka lisäyksen välissä.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää kahvin kanssa vuorotellen joukkoon.
Paista taikina kolmessa 20cm kakkuvuoassa. Näin pohjista tulee
tasaisesti paistuneita eikä niitä tarvitse enää leikata osiin. Taikina
mahtuu myös kahteen 20cm vuokaan.
Mikäli taikinan haluaa paistaa yhdessä isossa vuoassa, suosittelen käyttämään n.26cm vuokaa.
Puolikas taikina mahtuu 20cm vuokaan.
1/3 taikina mahtuu 15cm vuokaan.
Paista kolmea 20cm kakkua kiertoilmauunissa 160 asteessa n.30min.
Yhtä tai kahta 20cm kakkua kannattaa paistaa vähintään 50min.
Isoa 26cm kakkua kannattaa paistaa yli tunti.
Täydellinen kinuski:
225g (n.2,8dl) sokeria
65ml vettä
85ml kermaa
1tl vanilja-aromia
70g pehmeää voita
Ohjeella tulee herkullinen ja pehmeä kinuski, joka ei katko mummon tekareita mennessään.
Katso valmistusohje täältä.
Kuorrute:
1 annos kinuskia
450g suklaata
450g huoneenlämpöistä voita- Kaada kuuma kinuski suklaan päälle ja sekoittele, kunnes seos on tasaista. Mikäli kinuski on kylmää, laita se suklaan kanssa vesihauteeseen ja lämmitä seosta välillä sekoittaen, kunnes se on tasaista.
- Anna seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Voit nopeuttaa prosessia kylmässä vesihauteessa.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaahdota kreemiksi. Mikäli seos menee löysäksi, laita se hetkeksi jääkaappiin ja vaahdota uudestaan.
- Leikkaa kakkupohja tarvittaessa 2-3 osaan. Kakku ei mielestäni kaipaa kostutusta, mutta märkien kakkujen ystävät voivat kostuttaa pohjat.
- Levitä täytettä kakun väliin ja kuorruta kakku lopuksi kreemillä. Nosta jääkaappiin jähmettymään.
Koristelin kakun piparitaikinalla. Pieni mökki on Tigerista. Tarkoitus
oli leikata piparitaikinaan palasia, aivan kuin siitä olisi otettu osia
piparitaloa varten, mutta aika ei riittänyt ja tilakin olisi varmasti
kakun päältä loppunut, joten päälle hunnutin vain tomusokeria.
Piparitaikina passasi ihanasti tähän kakkuun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti