perjantai 2. joulukuuta 2016

Luukku 2: Terveellinen siirappi



Kuumiin juomiin laitettavat siirapit ovat ihania, mutta ne ovat lähinnä puhdasta sokeria. Joulun alla meinaa muutenkin housujen napit paukkua, joten miksei välillä vähän keventäisi kun maustakaan ei tarvitse tinkiä. Tässä terveellinen ja kevyt makusiirappi ohje!

En väitä että kookossokeri olisi mitään superfoodia, mutta parempi vaihtoehto se on prosessoidulle valkoiselle sokerille. Erytritoli eli karppisokeri kuuluu sokerialkoholeihin ja se on kaloritonta. 
Katso sokeritietopakettini täältä.

Ohjeella tulee noin 2dl siirappia.

Terveellinen kanelisiirappi

4dl vettä
2dl kookossokeria
2dl erytritolia
4 ceylon kanelitankoa
1tl jauhettua kanelia

Ceylon kaneli on miedomman makuista kuin tavallinen kaneli, mutta se sisältää 200-kertaa vähemmän syöpävaarallista kumariinia.



Laita ainekset kattilaan ja kiehauta. Miedonna sitten lämpöä ja keittele seosta 10-15min, kunnes seos puoliintuu ja muuttuu siirappimaiseksi. Anna jäähtyä hetki ja pullota.


Minipullot ovat hauska lahja sukulaisille ja kavereille!
Etiketit voi tehdä itse lahjapaperista. Kiinnitykseen käy kaksipuoleinen teippi.

Parasta siirappi on kahviin. Kahvista tuli niin hyvää, ettei tarvinnut lisätä maitoa ollenkaan sekaan!
Tässä kuitenkin vielä muutama ihana juomaidea, johon siirappia voi käyttää.



Apple cider

3dl omenamehua
1rkl kanelisiirappia

Kuumenna mehu. Lisää siirappi.
En yleensä ole omenamehun ystävä, mutta tämä siirappi pelasti kyllä koko homman! Tästä juomasta tuli niin ihanaa, että aion ryypiskellä tätä ensi vuoteen saakka! Tästä tulee hieman mieleen vaalea glögi, joka on myös ihanaa. Tämä on ikään kuin nopeutettu versio siitä!

Nimestä huolimatta tämä on alkoholiton.
Ryyppy veikot voivat lirauttaa taskumatista lämmikettä joukkoon.


Olettehan huomanneet uuden ihanan talvisen muumimukin.


Kanelilatte

1,5dl maitoa
1,5dl vahvaa suodatettua kahvia 
2-3tl kanelisiirappia

Kuumenna maito. Lisää kahvi ja siirappi. Sekoita.
Cappuccinoa varten vaahdota maito. Muuten valmistus sama.


Kaneli frappuccino

Laita edellisellä ohjeella tehty jäähtynyt latte blenderiin jääpalojen kanssa. 
Pyöräytä seos blenderissä ja kaada kuppiin. Nostele pinnalle kermavaahtoa ja ripottele päälle kanelia. Suosittelen lämpimästi ja kylmästi!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti