sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Luukku 4: Terveelliset pikkuleivätMonelle tulee terveysleivonnasta mieleen jokin mikä maistuu ihan puulle. Näihin kekseihin ei kuitenkaan tarvitse pettyä! Todella herkullisia! Nämä ovat täysin syyllisyysvapaat keksit, jotka eivät tee pahaa verensokereille. Lisäksi näihin tarvitaan vain kahta raaka-ainetta! Keksit voi maustaa melkein millä vain. Ohjeella tulee noin 20 keksiä.

Perusohje
2 banaania
2dl kaurahiutaleita

Muusaa banaanit haarukalla hienoksi mössöksi kulhossa tai lautasella. Lisää joukkoon kaurahiutaleet ja sekoita tasaiseksi. En suosittele käyttämään pikakaurahiutaleita, sillä ne ovat hyvin prosessoitua ruokaa eikä niiden terveysvaikutukset ole yhtä hyvät kuin perus hiutaleilla. Pikahiutaleet saattavat sisältää myös sokeria.

Jouluiset terveyskeksit

1 annos keksitaikinaa perusohjeella
½dl chia-siemeniä
1dl hienonnettuja cashew-pähkinöitä
1tl piparkakkumaustetta

Nosta taikiansta nöttösiä pellille. Taikina ei leviä tai kohoa uunissa, joten keksit kannattaa muotoilla sen muotoisiksi kuin niiden haluaa tarjoiluvaiheessa olevan.

Paista keksejä 175 asteisessa uunissa 15-20min. 
Keksit saa jäädä sisältä pehmeiksi.


Taikinan voi maustaa myös kuivatuilla hedelmillä, siemenillä tai suklaanapeilla. Vaikka nämä ovat terveellisiä ja vähäkalorisempia kuin perus keksit, kannattaa kuitenkin muistaa että kaikkea kohtuudella. Ei näitäkään koko pellillistä kannata syödä, sillä siinä alkaa tulemaan jo aika paljon kaloreita yhteensä. Lisämakeutusta keksit eivät kaipaa.
 
Ihastuin näihin kekseihin heti! Näitä voi nauttia huoletta välipalaksi tai vaikka ennen urheilusuoritusta. Tulen tekemään näitä keksejä jatkossa paljon eri variaatioina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti