sunnuntai 11. joulukuuta 2016

Luukku 11: Syötäviä lahjoja


Hyvää kolmatta adventtia! 💝🎄🎅

Syötäviä lahjaideoita on toivottu minulta paljon. Kaikki itse tehdyt makeiset ovat ihania lahjoja. Molemmista blogeistani löytyy paljon tryffeli- ja karkkiohjeita, joista suurin osa soveltuu hyvin lahjaksi. Ainut mikä kannattaa muistaa on että makeisten kuorruttamiseen käytetyn suklaan on ehdottomasti oltava temperoitua


Suuri joululahjaidea postaus löytyy videon kera luukusta viisi!

 Kakkumonsteri suosittelee:
 -suklaatryffelit (tumma suklaa, valkosuklaa, after eight, riisisuklaa, konvehdit)


 Sokeroidut pähkinät

Näitä onkin pitänyt testata jo pidemmän aikaa. Bongasin Suklaapossun blogista ihanan ohjeen näihin. Muokkasin ohjetta hieman, mutta idea on sama. Pelkällä siirapilla kuorrutetut karkit tahtovat kuivua niin koviksi, että lähtee paikatkin hampaista. Näistä tuli juuri täydellisiä ja ihananmakuisia! Nämä ovat loistava lahjaidea, sillä nämä säilyvät hyvin.

n.500g pähkinöitä (cashew, manteli)
1dl sokeria
1dl fariinisokeria
1tl kanelia
½tl piparkakkumaustetta
1tl suolaa
1 valkuainen
1rkl vettä

Lisää vesi valkuaisen joukkoon. Vatkaa seosta, kunnes se alkaa vaahdota, mutta ei ole vielä paksua. Lisää joukkoon pähkinät ja sekoita hyvin. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää seokseen. Sekoita hyvin. Varmista että kaikki pähkinät ovat sokerin peitossa.


Kaada pähkinät leivinpaperille ja paahda 150 asteisessa uunissa n. 35min. Sekoita pähkinöitä 10min välein. Anna jäähtyä. Pähkinät tarraavat hieman kiinni toisiinsa, mutta ne on helppo erotella toisistaan. Purkita kauniisiin purkkeihin ja koristele purkit nauhoilla ym. koristeilla.


Itse tehty sinappi

1dl sinappijauhetta
1dl sokeria
1dl kermaa
2tl perunajauhoja
3rkl viinietikkaa

Laita sinappijauhe, sokeri, kerma ja perunajauhot kattilaan. Kiehauta seos koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja lisää etikka. Purkita ja nosta jääkaappiin tekeytymään. Sinappi on valmista seuraavana päivänä.

Sokeriton sinappi
Mikäli haluat sokerittoman sinapin, korvaa sokeri erytritolilla. Erytritoli on kaloriton karppisokeri ja se kuuluu sokerialkoholeihin. Erytritolia saa mm. ekokaupoista. Sinappia varten riittää 3/4dl erytritolia.


 Lisäksi kannattaa vilkaista:

2 kommenttia:

  1. Ihania lahjaideoita! Ja kiva, että innostuit sokeroiduista pähkinöistä, ne ovat kyllä niiiiin hyviä :P

    VastaaPoista