tiistai 11. joulukuuta 2018

Viisi nopeaa joulureseptiä




Tein pääsiäisenä ja halloweenina videot viidestä helposta leivonnaisideasta ja minulta on toivottu paljon myös jouluversiota. Tässäpä siisi viisi nopeaa ja helppoa joulujälkkäriä.

Tuunattu jäätelö

Nopeat joulujäätelöt syntyvät puffet jäätelöistä. Olisin halunnut testata piparkakku sandwich jäätelöitä, mutta en löytänyt niitä meiltä päin. Niinpä käytin suosikkiani minttu puffetia ja halkaisin jäätelön kahtia. Tökkäsin molempien sisään jäätelötikun ja dippasin suklaaseen. Jäätelön voi koristella vielä karkkimurskalla tai nonparelleilla.

Puffet jäätelöitä voi tehdä myös itse.



Joulukahvi

4 kuppia vettä
4rkl kahvijauhetta
1-2rkl piparkakkumaustetta
(sokeria, maitoa)

Sekoita piparkakkumauste kahvinpurujen joukkoon ja suodata kahvi tavalliseen tapaan. Kahvipannuun voi myös laittaa kanelitangon tuomaan lisämakua.



Suklaasuolatikut

Suolatikkuja
Suklaata
Marianne crush rouhetta tms

Dippaa suolatikut sulassa suklaassa ja koristele karkkimurskalla tai nonparelleilla.
Jähmetä tikut leivinpaperin päällä jääkaapissa tai pakkasessa.
Minä kuorrutin tikut varalta kahteen kertaan.




Marengit

 Nämä marengit ovat aika isoja. Tilasin pari uuttaa tyllaa ja pitihän niitä päästä heti testaamaan. Muutaman marengin sisällä on suklaaylläri.

Tein nämä sveitsiläisestä marengista, koska sillä tulee jämäkämpiä ja pehmeämpiä marenkeja. Myös italialaista marenkia voi käyttää. Sveitsiläinen marenki kypsytetään vesihauteessa. Italialainen marenki kypsytetään kuuman siirapin avulla. Sveitsiläinen marenki on siinä mielessä parempi, että tähän ei vaadita lämpömittaria. Ohjeella tulee kaksi pellillistä tavallisia marenkeja tai yksi pellillinen isoja.

3 valkuaista
2dl sokeria
(elintarvikeväriä)
(vanilja-aromia)

Vaahdota valkuaiset ja sokeri vesihauteessa n.5min, kunnes seos on kuohkeaa ja jämäkkää. Käytä metallista ja lasista lämmön kestävää kulhoa. Värjää ja mausta massa halutessasi ja vaahdota vielä 1-2min ilman vesihaudetta pöydällä.

Pursota marenkeja pellille. Pieniä marenkeja paistetaan 100 asteessa n.35min ja isoja lähemmäs tunti. Tämän jälkeen uuni käännetään kiinni ja annetaan marenkien vielä kuivua uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt.

Moni kuivattaa marengit 50 asteessa useamman tunnin ajan, mutta minusta on parempi käyttää kovempaa lämpöä ja vähemmän aikaa, jolloin marenkien pinnasta tulee rapea, mutta sisus jää aavistuksen pehmeäksi. Marenkien joukkoon ei tarvitse lisätä maizenaa tai etikkaa.




Nämä marengit tein niin, että nostin pellille palan suklaata ja pursotin marenkia päälle.
Sitten kuivatin yllä olevan ohjeen mukaan uunissa.




 Nämä on pursotettu kranssityllalla. Ripottelin osan päälle punaisia sokerihelmiä ennen kuivattamista. Helmet eivät kärsi uunissa lainkaan.




Espanjalainen kaakao

Espanjalainen kaakao on maailman parasta kaakaota. Se valmistetaan aidosta suklaasta ja suurustetaan maissitärkkelyksellä, jolloin tulee ihanan paksua kaakaota. Tämä on aika tuhtia, mutta jos pari kertaa vuodessa juo kaakaota, kannattaa se tehdä kunnolla!

5dl maitoa
125g maitosuklaata
1,5rkl maizenaa

Kaakao kannattaa valmistaa maitosuklaasta, mutta toki tähän voi käyttää muutakin suklaata. Tummasta suklaasta tulee kitkerämpi kaakao, jolloin joukkoon voi joutua lisäämään sokeria. Valkosuklaasta tulee makein kaakao.

Laita 4dl maitoa ja suklaa kattilaan. Lämmitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Liuota maizena 1dl kylmää maitoa ja lisää seokseen. Keittele seosta 1-2min, kunnes se sakenee. Nauti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti