tiistai 27. syyskuuta 2016

Jouluisia matkakohteita

München
Euroopasta löytyy parhaat matkakohteet, mikäli etsii ihanaa joulun tunnelmaa ja joulutoreja.
Olen reissannut paljon mm. Saksassa ja tutustunut sen joulukaupunkeihin. Eniten on tullut reissattua Münchenissa ja Hampurissa. Berliinissä on myös kauniit joulutorit, mutta Frankfurt oli pettymys. Siellä ei ollut mitään! 

 Mielestäni joulutorit ovat suurissa kaupungeissa parhaita. Markkinat ovat usein hyvin kansainvälisiä ja eri maiden joulutuotteita on saatavilla laajalti. Hampurissa törmäsin jopa Suomi-kojuunkin. Kojuissa myydään mm. koristeita, leluja, vaatteita, leivonnaisia ja ruokia.

Wien on myös ihana joulun aikaan. Mitään aurinkolomia nämä Euroopan kaupungit eivät talvisaikaan ole ja suosittelenkin ottamaan mukaan hyvän toppatakin, vaikka sääennuste näyttäisikin nollaa. Menee matka pilalle, jos saa palella liian kevyellä takilla.

Münchenissä kävin viimeksi vuonna 2012 ja siitä minulla on postauskin varsinaisen blogini puolella täällä. Münchenissä kannattaa hakeutua Marienplatz aukiolle, jossa sijaitsee parhaat joulumarkkinat. Lisäksi suuret tavaratalot on koristeltu kauttaaltaan joulukoristein ja joululaulut raikuvat joka puolella. Jos siellä ei pääse joulutunnelmaan niin ei sitten missään!

Viimeisimmästä Hampurin reissusta taitaa olla yli 7v enkä löytänyt yhtään kuvaa reissusta tähän hätään. Kuvia kyllä on, mutta sattuvat olemaan jossain hyvässä tallessa. Hampuri on Saksan toiseksi suurin kaupunki. München on kolmanneksi suurin. Hampuri on hyvin samantapainen joulukaupunki kuin München. Hampuri sijaitsee Pohjois-Saksassa ja München Etelä-Saksassa.

Wien
Wien on yksi suosikkikaupungeistani, mutta joulun aikaan se ei aivan Saksan kaupunkien tasolle yltänyt. Kaduilla oli kyllä joulukoristeita ja joulutoreja oli. Ne eivät kuitenkaan olleet niin hulppeat. Wien on ihana varsinkin kesäaikaan ja yhdestä Wienin reissustamme löytyykin postaus kesäajalta täältä.

Prahassa pitäisi myös olla kauniit joulutorit. Ainakin kadut ovat siellä kauniisti koristeltuja. 
Siellä en toisin itse ole joulun alla ollut. Kesällä olen käynyt Prahassa kaksi kertaa. Viimeisimmästä matkasta täällä.

Brysselistä löytyy varmasti kansainvälisimmät joulumarkkinat. Toreja on ainakin kahden kilometrin matkalla ja lisäksi keskustasta löytyy yleensä suuri luistinrata ja maailmanpyörä. Brysselissäkin olen käynyt vain kesällä, mutta kaksi ystävääni asuu siellä.

Kävimme n.15v sitten Barcelonassa uutena vuotena. Se oli suuri pettymys. Joulukoristeita oli muutamia siellä täällä ja keskiyöllä ei ollut minkäänlaista ilotulitusta! Kova papattien pauke vain kävi ja ihmiset huutelivat jotain. Ei kyllä ollut yhtään tunnelmallista. Lämmintä oli noin 15 astetta ja me kävelimme muina miehinä t-paidat päällä kun paikallisilla oli toppatakit.

6 kommenttia:

 1. Olisi ihanaa mennä joulutoreille ulkomaille! Itse olen toistaiseksi käynyt vain Tallinnan joulutorilla ja se oli kyllä pettymys. Tänä vuonna haaveissa olisi ehkäpä Saksa tai sitten yksi suosikkikaupungeistani, Lontoo. Saa nähdä, tuleeko lähdettyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saksa on kyllä yksi parhaista :) Harmi et Tallinna oli pettymys. Se on niin kaunis kaupunki et luulis et osaisivat laittaa joulunakin kauniiksi.

   Poista
 2. Mullakin on vaan vähän kokemusta ulkomaiden joulutoreista, eli Lontoossa olen jouluhumuun tutustunut, en muualla. Nuo Saksan joulutorit kiinnostaa kyllä kovasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun varmaan pitäisi päästä tsekkaamaan tuo Lontoo seuraavaksi ;)

   Poista
 3. Olisi kyllä niin ihana päästä katsomaan ulkomaille joulua.
  Minuakin kiinnostaa Saksan joulut!

  VastaaPoista