perjantai 29. marraskuuta 2019

Piparikakku
Tämä jälkkäri ei olekaan piparkakku vaan piparikakku eli jättimäisistä piparkakuista koottu kakku. Keksikakut olivat pari vuotta sitten suuressa suosiossa ja tein itsekin semmoisen poikamme 9v synttäreille. Keksikakut ovat mielestäni todella kauniita ja ajattelin, että idea toimisi hyvin myös jouluna. Kakku on nopea ja helppo tehdä.

Kakku on vajaa 20cm halkaisijaltaan.
Piparitaikinan ohje löytyy täältä

Kreemi:
100 g voita 
2 dl tomusokeria
1 tl vaniljaa

Täyte:
2 dl kermaa
1 pss Tazza kaakaotiivistettä
karkkeja

Vinkki! 

Täytteeseen saa raikkautta lisäämällä kerman joukkoon rahkaa, marjoja tai hedelmiä. Kaakaotiivisteen tilalla voi käyttää 100g suklaata tai 1dl soseutettuja marjoja/hedelmiä.Pursotin kreemiä keksien reunoille aidaksi, jottei täyte pääse valumaan välistä ulos. Täyte valmistetaan vaahdottamalla kerma ja lisäämällä joukkoon kaakaotiiviste. Tazza tiiviste on makeaa ja sopii hyvin täytekakkujen täytteeksi. Olen käyttänyt sitä myös kuppikakkujen kuorruttamiseen vuosia sitten.

Nakkasin kerrosten väliin lisäksi pilkottuja Mars karkkeja. Kakusta ei kuitenkaan tullut liian makea. Väliin voi nakella mitä tahansa karkkeja, pähkinöitä tai marjoja.

Kakun pinta on kuorrutettu Tazza kermalla. Koristeeksi voi laittaa mitä tahansa karkkeja ja sokerikoristeita. Kakku on yllättävän helppo leikata, sillä kerma pehmittää keksejä. Leikkaamiseen kannattaa kuitenkin käyttää terävää sahalaitaista veistä.

Tästä tuli mielestäni tosi kiva! Kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Tsekkaa myös joulublogi.

1 kommentti: