Tämä
kakku ei olekaan mikään perus hedelmäkuivakakku, vaan Kakkumonsterin
paranneltu muunnos. Suurin osa sokerista on korvattu taatelijauheella,
joka on 100% hienonnettua taatelia ja näin olleen luontainen
makeutusaine. Tämän ansiosta kakusta tulee super hyvänmakuinen! Äitini
toivoi hedelmäkakkua jouluksi.
Ohje on niin helppo, etten kuvannut edes ohjevideota. Minulta löytyy kuitenkin ohjevideot youtubesta mm. taatelikakkuun sekä maustekakkuun.
15-20 annosta
300 g pehmeää voita
1,5 dl taatelijauhetta
1 dl sokeria
5 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
1 dl jogurttia tai kermaviiliä
n.100 g sukaatteja eli sitruunan kuoripaloja (esim. Sallinen tai Dr.Oetker)
n.100 g appelsiinin kuoripaloja
Vaahdota
voi, sokeri ja taatelijauhe kuohkeaksi noin 5min ajan. Lisää joukkoon
kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vourotellen
jogurtin kanssa. Lisää lopuksi sukaatit ja appelsiininpalat. Sekoita
taikina tasaiseksi nuolijalla. Joukkoon voi lisätä vielä pähkinöitä tai
manteleita.
Kaada taikina 2 litran kuivakakkuvuokaan ja paista 175 asteessa 50-60min.
Käytin Nordic Waren non-stick vuokaa, jota ei tarvitse jauhottaa. Vuokaspray riittää.
Anna kakun jäähtyä ja kumoa se vuoasta.
Taatelijauhetta
saa ruokakaupoista ja ekokaupoista. Se on 100% hienonnettua taatelia
ilman sokeria tai säilöntäaineita. Taatelijauheella voi korvata minkä
tahansa sokerin tai makeutusaineen.
Perinteiseen
englantilaiseen hedelmäkakkuun tulee paljon kuivattuja hedelmiä ja
ripaus alkoholia, mutta minä pidän tästä kakusta huomattavasti enemmän!
Taatelijauhe kruunasi tämän super herkullisen kakun täydellisesti!
Klassisen englantilaisen hedelmäkakun (Christmas pudding) ohje löytyy täältä.
Täytyypä kokeilla!
VastaaPoistaJoulunurkkaus - Joulublogi