torstai 12. joulukuuta 2019

Mutakakku suklaakonvehdeista



Mehevä ja suklainen mutakakku on helppo ja nopea tehdä. Tähän ohjeeseen on näppärä käyttää joululta ylijäämät konvehdit tai karkit, joita ei muuten tulisi syötyä.

Suosikkikonvehtejani ovat Lindt Creation Dessert suklaat. Mutta niin kuin kaikissa rasioissa, tässäkin on muutama maku, joita en mielellään syö ellei ole ihan pakko. Ja jälkiruokien syöminen on yleensä melko vapaaehtoista.. Keksin käyttää ylijäämä konvehdit tähän helppoon kakkuun, koska tällöin niiden mausta tulee pelkästään hyvät puolet esiin!

15 annosta

200 g voita
200 g suklaakonvehteja
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta



Käytin kakkuun 100 g suklaakonvehteja ja 100 g dubbel nougatia. Nougat sopi tähän super hyvin! Sulata suklaa, nougat ja voi vesihauteessa matalalla lämmöllä tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi kananmunat. Näin seosta ei tarvitse jäähdytellä välillä, sillä jauhot jäähdyttävätä seosta tarpeeksi, jottei se ala kypsyttämään kananmunia kokkeliksi. Sekoita taikina tasaiseksi.

Paista taikina 24cm kakkuvuoassa 200 asteisessa uunissa 20-25min.

Hunnuta kakun päälle tomusokeria ja tarjoile kakku jäätelön tai kermavaahdon kera. Kakku on parasta lämpimänä, joten kakkupaloja voi myöhemminkin vielä lämmittä mikrossa 15-20 sekunnin ajan.

Videolta löytyy myös kahden edellisen postauksen ohjeet. Kokosin siihen kolme helppoa ja nopeaa jouluista kakkureseptiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti