tiistai 17. joulukuuta 2019

Raakasuklaakonvehdit (VHH)




Tässä on kolme täydellistä ja terveellistä konvehtireseptiä! Olen ihastunut cashew-voihin ja kehittelin sen pohjalta nämä ohjeet. Tuli super ihania ja makeita tryffeleitä ilman taatelia! Nämä onnistuvat hyvin myös vähähiilihydraattisena.

 

Suklaakonvehdit

n. 10 kpl

125 g cashew-voita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2-3 tl erytritolia
1 rkl kookosmaitoa
100 g raakasuklaata tai sokeritonta suklaata

Cashew-voita saa marketeista ja ekokaupoista. Se on todella näppärä raakaleivonnassa. Mikäli et löydä pähkinävoita, voit käyttää kokonaisia pähkinöitä ja hienontaa ne tehosekoittimessa tahnaksi.

Sekoita pähkinävoi, kaakaojauhe, erytritoli ja kookosmaito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Pyörittele seoksesta palloja tai painele seos silikonisiin konvehtimuotteihin. Nosta pakkaseen 30min ajaksi.

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman kookosöljyä, jotta suklaa ohenee. Dippaa tryffelit suklaaseen ja nosta vielä jääkaappiin jähmettymään.

Vähähiilihydraattisiin konvehteihin suosittelen Brunbergin sokeritonta suklaata.

 

Koristelin tryffelit valkosuklaalla, mutta pallerot olivat loppupeleissä nätimpiä ilman tätä koristelua. Vegaanista valkosuklaata löytyy ekokaupoista, mutta se ei maistu ihan samalta kuin aito.


Kurpitsakonvehdit

 n. 15 kpl

1 dl cashew voita
3/4 dl kurpitsasosetta
2 tl erytritolia
1 tl kurpitsamausteseosta
1 tl sitruunamehua

Sekoita ainekset kulhossa ja nosta seosta konvehtimuotteihin.
Laita pakkaseen jähmettymään 2h ajaksi.


Kuorrute:

 1 dl kookosöljyä
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl vaahterasiirappia tai 2 rkl melassia

Sulata kookosöljyä mikrossa sen verran, että se on tasaista. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kuorrutteeksi. Kumoa konvehdit vuoasta ja kasta kauttaaltaan kuorrutteessa haarukan avulla. Kuorrute jämähtää välittömästi jäisten konvehtien pinnalle. Kuorruta konvehdit tarvittaessa uudestaan.

Vähähiilihydraattisessa kuorrutteessa voi käyttää siirapin tilalla erytritolia pari teelusikallista.


Katso myös taatelipallojen ohje!

DIY raakasuklaa

Täydellinen kotitekoinen suklaa tulee yhdistämällä kaakaovoita ja kookosöljyä! Pelkästä kaakaovoista tulee usein liian kitkerä ja mauton suklaa. Maustan suklaan yleensä vaahterasiirapilla, mutta mikäli tästä haluaa vähähiilihydraattisen, suosittelen käyttämään erytritolia.

10 rkl kaakaovoita
10 rkl kookosöljyä
3 rkl raakakaakaojauhetta
2-3 rkl vaahterasiirappia
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Sulata rasvat varovasti vesihauteessa tai mikrossa. Seos ei saa ylittää 47 asteen lämpötilaa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada muotteihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Säilytä suklaat jääkaapissa.



1 kommentti: