Pavlova ja tiramisù
pääsevät top10 suosikkileivonnaisteni joukkoon ja ajattelin, että olisi
hauska yhdistää nämä kaksi klassikkoleivonnaista joulun alla!
Käytin
kakkuun valmis marenkipohjia, mutta paras lopputulos tulee itse
tehdystä marenkimassasta. Ohjeella tulee kaksi 20-24cm pohjaa tai kolme
pienempää.
Marenkipohjat:
3 valkuaista
175g hienoasokeria
1tl maizenaa
½ tl vaniljajauhetta
Täyte:
2 dl kermaa
1 tl pikakahvijauhetta
1 rkl tomusokeria
Savoiardi keksejä
2 dl kahvia
(1 rkl likööriä)
2-3 tl sokeria
Pohjia
varten vaahdota valkuaiset ja lisää puolet sokerista. Vatkaa seos
kovaksi ja kiiltäväksi. Lisää joukkoon loput sokerista, maizena ja
vanilja. Sekoita tasaiseksi. Pursota marengilla leivinpaperille 2-3
kiekkoa. Paista 120 asteessa noin 1-1,5h. Anna jäähtyä hyvin.
Täytettä
varten lisää pikakahvijauhe kerman joukkoon. Vaahdota seos kuohkeaksi.
Lisää tomusokeria maun mukaan. Sekoita keskenään kahvi, likööri ja
sokeri. Dippaa savoiardi keksit kahvissa ja nosta marenkipohjille. Nosta
ensimmäinen marenkipohja tarjoilualustalle ja lisää päälle puolet
kermasta. Noista toinen palanen päälle ja lisää loput kermasta. Mikäli
teet kolmikerroksisen kakun, kannattaa täyte tuplata.Koristele kakku
karkeilla ja sokerikoristeilla.
Parasta tässä kakussa oli tuo täyte, koska valmis marenki ei ole yhtä hyvää kuin itse tehty. Mutta tulipahan noitakin pohjia testattua. Tiramisù on parasta ihan sellaisenaan eikä se välttämättä makeaa marenkia enää kaveriksi kaipaa, mutta mielestäni tämä kakku on todella kaunis ja sopisi hyvin vaikka joulupöytäänkin. Katso myös ohje nopeaan tiramisùjuustokakkuun!
Parasta tässä kakussa oli tuo täyte, koska valmis marenki ei ole yhtä hyvää kuin itse tehty. Mutta tulipahan noitakin pohjia testattua. Tiramisù on parasta ihan sellaisenaan eikä se välttämättä makeaa marenkia enää kaveriksi kaipaa, mutta mielestäni tämä kakku on todella kaunis ja sopisi hyvin vaikka joulupöytäänkin. Katso myös ohje nopeaan tiramisùjuustokakkuun!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti