keskiviikko 14. joulukuuta 2016

Luukku 14: Käpykranssi


Käpykranssi on klassinen joulukoriste, joka on myös helppo tehdä itse. Törmäsin DIY kranssiin ensimmäistä kertaa Katin Tavallista arkea -blogissa. Kati on todella taitava käsistään ja loihtii pienistä asioista kauniita koristeita ja arkea helpottavia tavaroita. 


Kranssia varten tarvitaan pyöreä styrox-rengas. 
Näitä löytyy marketeista ja askartelukaupoista. 


Sitten poimitaan pihalta talteen kaikki pienet kävyt. Käpyjä voi myös tilata netistä, jos niitä ei enää tässä vaiheessa vuotta pihalta löydä. Lisäksi tarvitaan kuumaliimapyssy, jonka löytää myös marketeista. Kuumaliima kuumuu yli 300 asteiseksi, joten ole varovainen! Kävyt liimataan yksitellen kiinni styroxrenkaaseen. Kati liimasi kävyt toisinpäin, mutta minä halusin ne jättää ne tuolleen "auki", jotta kranssista tuli jotenkin kukkamaisempi.


 Lisäksi suihkutin kranssin kauttaaltaan hopean värisellä askartelu sprayllä. Värjääminen kannattaa tehdä ulkona, sillä väriä ei tahdo saada tärpätilläkään irti lattiasta. Meidän pihakivetyksellä on yhä kaunis hopeinen rengas... Värjäsin myös yksittäisiä isompia käpyjä.


Lisäksi askartelin pieniä minikuusia vähän isommista kävyistä. 
Tämänkin idean sain Katilta. Katin YouTube kanavalla on myös videot näiden koristeident tekemisestä. Minulla sattui olemaan tuommoisia pieniä kukkaruukkuja, joihin ei tarvinnut kuin vain tökötä kävyt pystyyn. Ei tarvittu liimaa tai pehmustetta pohjalle. Kävyt voi maalata akryyliväreillä tai suihkuttaa kimallespraylla. Katilta löytyy myös kiva video joulutähden taittelemisesta.


Minusta nämä ovat kauniita näin pelkistettyinä.
Jouluna on kyllä ihana askarrella kaikkea!

2 kommenttia: