torstai 22. joulukuuta 2016

Luukku 22: Mätihyydykekakku


Moni ehkä kavahtaa sanaa mäti. Se on kuitenkin turhaa, sillä mäti on miedonmakuista. Lisäksi se on hirmu hyvää. Mätihyydyke kuuluu monen jouluun ja päätinkin tehdä ideasta helpon hyydykekakun. Tämä kakku kelpaa lapsillekin! Tämä on yhtä hyvää kuin lohihyydykekakkunikin!

Isälleni on mahdoton ostaa mitään lahjaa, koska hänellä on jo kaikkea. Lisäksi hän ramppaa kaupassa joka tuhannen päivä. Syötävä lahja onkin yleensä tämmöisessä tapauksessa paras. Tämä kakku on omistettu isälleni joulun kunniaksi!

2dl kermaa
400g katkarapu tuorejuustoa
1prk kermaviiliä
1prk creme fraichea
250g (lohen)mätiä
1pss (n.2g) kuivattua ruohosipulia
6 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä

Noin 2 litran (silikoninen) kuivakakkuvuoka.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon tuorejuusto, kermaviili, creme fraiche, mäti ja ruohosipuli. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10min ja sulata ne sitten kuumaan vesitilkkaan. Lisää seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. 

Kaada seos vuokaan. Anna hyytyä vähintään 6h jääkaapissa. Mikäli käytät metallista vuokaa, kannattaa se vuorata kelmulla, jotta kakun saa siitä vielä irtikin. Itse pakastin kakun yön yli umpijäiseksi, jolloin se oli helpoin kumota silikonivuoasta ja näin myös pinta pysyi nättinä. Metallivuoasta jäisen kakun saa irti kastamalla vuoan pohja kuumaan veteen. Älä kuitenkaan laita vuokaa uiskentelemaan veteen.

Kakun voi koristella esim. yriteillä, marjoilla tai tuorejuustopursotuksilla.
Kauniissa vuoassa hyydytetty kakku ei paljon koristeita kaipaa.

2 kommenttia: