tiistai 6. joulukuuta 2016

Luukku 6: Itsenäisyyspäivä - DIY värisokeri

 
Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Etenkin 99-vuotiaalle Suomelle!

Värisokereita saa kaupoista ja leivontatarvikeliikkeistä, mutta sitä on todella helppo tehdä itse. Jos omistaa paljon elintarvikevärejä, niin kannatta ehdottomasti tehdä tätä itse. Saa halvalla niin montaa väriä kuin on purnukoita.


Tätä varten voi käyttä geeli/pastavärejä tai nestemäisiä elintarvikevärejä. Laita tavallinen taloussokeri pakastuspussiin. Mikäli käytät pastaväriä, sekoita se pieneen vesitilkkaan ja lisää sokerin joukkoon. Vettä tarvitaan ihan muutama tippa. Nestemäistä elintarvikeväriä voi käyttää sellaisenaan. Sekoita väri sekaisin ja sulje pussi. Sokeri pysyy pehmeänä kun sen pakkaa tiiviisti (vertaa fariinisokeri).


Sokeri kovettuu nopeasti kun se joutuu tekemisiin ilman kanssa. Tätä voi käyttää hyödyksikin tekemällä värisokerista kauniita sokeripaloja. Sokeria painellaan tiivisti konvehti- tai jääpalamuotteihin ja annetaan jämähtää pöydällä.

Meidän 7v ei vieläkään syö leivonnaisia, mutta hän tykkää napata juhlissa sokeripaloja kahvipöydästä. Lisäksi hänen lempivärinsä on sininen, joten nämä sokeriukkelit ovat juuri hänelle tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti