lauantai 17. joulukuuta 2016

Luukku 17: KukkatortutKaikille tulee varmaan otsikosta mieleen joulutortut... Joulutorttu on aina kuulunut minun jouluuni, mutta tämäkin jakaa mielipiteet herkästi kahtia. Ymmärrän että tortun sakarat ovat kuivempia kuin hiekkapaperi ja luumuhillolöntistä saa vähintään toisen asteen palovamman suuhun. Mutta sisäinen masokistini tarvitsee näitä joka joulu! 

Bongasin facessa hauskan joulutorttuvariaation, jossa on mielestäni jo vähän ideaa. Hillo on järkevämmin jakautunut eivätkä sakarat etsiskele epätoivoisesti toisiaan lautasella. Tähän on myös näppärä käyttää kaapin pohjalla lojuneet paperiset muffinivuoat, jotka eivät ole kelvanneet mihinkään muuhun leivontaan.


Leikkaa torttutaikinasta piparimuotilla palasia.
Lopun taikinan voi vielä kaulia ja käyttää piirakoihin tai vastaaviin.


Kaupoista löytyy myös vaihtoehtoja luumuhillolle. Minusta luumuhillo on ehdottomasti paras, mutta näihin kukkiin kokeilin puolukka-kirsikkahilloa. Toisin sanoen lukutaito loppui kaupassa kesken ja nappasin purnukan vahingossa ostoskärryyn...

Osan leivoksista voi nostaa muffinivuokiin, mutta minusta pelkästään pellillä paistetut tortut ovat nätimpiä. Taikina on niin lehtevää, että siihen tulee monta kaunista kerrosta.

Paista torttuja 200 asteisessa uunissa 15min.


Katso myös aiemmat joulutorttuvariaationi täältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti