perjantai 16. joulukuuta 2016

Luukku 16: Cookie dough cheesecake




Uunissa paistettavat juustokakut ovat samettisen pehmeitä ja meheviä. Jotkut ovat höyrähtäneet uskomaan, että kakku on rumannäköinen tai kovatöinen, mutta tämäkään ei pidä paikkansa. 

Keksitaikina leivonnaiset ovat myös olleet jo hitti jonkin aikaa, mutta juustokakuissa sitä on näkynyt vähemmän. Amerikassa raa'an keksitaikinan syönti on suuri ohjelmanumero ja nykyisin sitä tungetaan joka paikkaan. Tein vasta piparin makuisia cookieseja, joiden taikina sopii tähän kuin nenä päähän. Mutta tavallista piparitaikinaakin voi käyttää. Tässä ohje ihanaan jouluiseen juustokakkuun.

20cm vuoka

Pohja:
160g pipareita
50g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
1,5dl kermaa
3 munaa
100g tummaa suklaata
1dl tomusokeria
1tl piparkakkumaustetta
raakaa piparitaikinaa

Vuoraa irtopohja vuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna keksit. Lisää joukkoon sula voi. Painele seos vuoan pohjalle tasaisesti. Pohjan voi esipaistaa, mutta ei ole välttämätöntä.

Täytettä varten sulata suklaa. Sekoita kaikki ainekset paitsi piparitaikina keskenään tehosekoittimella, mutta älä vaahdota seosta. Jos seos on liian ilmavaa, repeilee kakku uunissa. Kermaakaan ei tule vaahdottaa. Kerman voi korvata myös ranskankermalla. Kaikkien ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä ja suklaan pitää olla hieman jäähtynyt ennen kuin sen lisää seokseen. Muuten seos on rakeista suklaan takia. Hätähousuna en tietenkään itse näin kerennyt tekemään, mutta neuvoja on aina hyvä antaa. Minua tuo pieni rakeisuus ei yhtään haitannut, sillä se ei vaikuta merkittävästi makuun.


Kaada seos vuokaan ja ripottele pinnalle keksitaikinapalasia. Cookies taikina sopii tähän parhaiten, mutta joulun kunniaksi annan luvan käyttää myös piparitaikinaa! Kuka väittää ettei ruoalla saa leikkiä.

 

Paista kakkua 175 asteessa noin tunti. Juustokakusta tulee paras, kun se paistetaan vesihauteessa. Tämä ei ole niin vaikea operaatio kuin voisi luulla. Vuoka vuorataan foliolla ulkoapäin, ettei kakku uiskentele vedessä. Sitten vuoka nostetaan laakeaan astiaan, jossa on kiehuvaa vettä. Kakun voi paistaa myös ilman vesihaudetta.


Juustokakku tarjoillaan aina jääkaappikylmänä, jotta se kerkeää jähmettyä kunnolla.
Tämä kakku maistui selkeästi suklaalle ja piparille. Keksitaikinan palaset olivat hauskoina sattumina täytteen joukossa. Vein kakun töihin ja kaikki päivittelivät jälleen miten ihanaa kakku oli. Itse yllättäen en aivan älyttömästi tästä pitänyt, vaikka pidänkin uunijuustokauista. Kumma homma.

Kannattaa testata myös puolukka-kinuskijuustokakkua, suklaajuustokakkua ja kurpitsajuustokakkua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti