torstai 8. joulukuuta 2016

Luukku 8: Askartelua

Moni pitää joulukorttien lähettämistä turhan vanhanaikaisena, mutta minä haluan nähdä sen vaivan, sillä jokainen joulukortti postilaatikossa tuo minulle niin suurta iloa. En kuitenkaan halua stressata korttien lähettämisestä. Halpoja kortteja voi ostaa valmiina lähes mistä vain. Usein kuitenkin innostun itse askartelemaan ainakin puolet korteista. Tässä tämän vuoden designia.

 Nämä kortit ovat helppoja ja nopeita tehdä. Käytin valmis korttipohjia ja liimasin vain erilaisia kauniita koritsepapereita korttien etupuolelle. Sisälle voi liimata Hyvää joulua -tarran.

Näihin kortteihin käytin hieman enemmän aikaa, mutta helppoja nämäkin ovat.
Koristepapereilla voi tehdä myös monimutkaisempiakin koristeita. Lisäksi kauniilla nauhoilla ja tarroilla saa lisää näkyvyyttä. Kultaista koristeliimaa saa marketeista ja sillä voi piirtää kauniita kuvioita korttiin.

Viime vuoden korttiaskarteluja löytyy täältä
Samaisessa postauksessa on myös kauniita kynttiläasetelmia.

Hama-helmet

Hama-helmistä voi valmistaa myös kauniita joulukoristeita esim. joulukuusta koristamaan.

Hama-helmiä löytyy marketeista ja lelukaupoista.
Lapset mukaan ja askartelemaan!

Joulupallot

 Avattavia ja läpinäkyviä joulupalloja voi ostaa askartelukaupoista, esim. Sinelli.
Niiden sisälle voi laittaa mitä ikinä keksii. Minä laitoin koristeeksi kaikenlaisia kiviä, hileitä, koriste-esineitä ym. Sisälle voi piilottaa myös karkkeja ja muita yllätyksiä, jotka saa syödä vasta jouluaattona. Minä tykästyin näihin kovasti.

Lahjapurkit 
 Mitä tahansa purkkeja ja laatikoita voi uudelleen käyttää päällystämällä ne kauniilla lahjapapereilla. Tämä on myös hyvä kikka, jos sattuu ostamaan kallista lahjapaperia, jota ei kehtaisi käyttää vain kertaalleen. Purkit ja laatikot voi käyttää uudelleen myös seuraavana jouluna.

Minä otin tyhjiä Pringles-purkkeja ja huuhtelin ne vedellä. Sitten annoin kuivaa kunnolla. 
Peitin purkit kauttaaltaan lahjapaperilla. Jos haluaa tehdä oikein tarkkaa työtä, kannattaa käyttää mittausapuna viivotinta. Paperin liimasin kaksipuoleisella teipillä. Myös kannen voi peittää paperilla.

Pringles-purkin sisälle mahtuu esim. 330cl kokoinen siirappi- tai glögipullo.
Purkin voi täyttää myös karkeilla tai itse tehdyillä herkuilla.


Toisena vinkki miten voi hyötykäyttää hienommat ja kalliimmat joulupaperit. Löysin tämmöistä hauskaa Super Mario joulupaperia, joka oli melko hintavaa enkä raskisi tätä ikinä roskiin heittää.
 
 Otin käytetyn pahvilaatikon ja päällystin sen kannen kauttaaltaan koristepaperilla niin että kannen voi avata ja sulkea eikä paperi mene rikki. Laatikoita voi ostaa marketeista, mutta monesti näitä jää yli muiden ostosten yhteydestä. Liimausapuna käytin kaksipuoleista teippiä.


 Sisältä ei laatikkoa kannata vaivautua päällystämään. Alempaa laatikkoa ei myöskään tarvitse päällystää, sillä se ei juurikaan näy.

DIY joululahjoja löytyy lisää täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti