Tosi ihana tuli kotitekoisesta joululimpusta. Monissa kaupoissa myydään joululimppua, jossa on kuminaa ja se on minusta jotain aivan kauheaa. Tämän voi maustaa juuri niin kuin itse haluaa. Limppu on parasta pelkän margariinin kanssa tarjoiltuna.
2kpl
5dl piimää
50g tuorehiivaa
1,5dl siirappia
2tl suolaa
2tl pomeranssin kuorta
n.6dl ruisjauhoja
6-7dl vehnäjauhoja
Voiteluun:
2rkl siirappia
½dl vettä
Lämmitä
piimä kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää joukkoon siirappi ja
mausteet. Lisää tämän jälkeen ruisjauhot. Lopuksi alusta taikina
vehnäjauhoilla. Kohota taikinaa noin tunnina verran liinan alla. Sitten leivo
taikinasta kaksi pyöreää limppua ja laita ne uunipellille, jossa niitä
kohotetaan liinan alla vielä 1/2-1 tuntia. Tämä vaihe on tärkeä, jotta limput
eivät repeilisi paistettaessa.
Paista
limppuja 45 minuuttia 175 asteessa. Sitten ota limput uunista ja voitele ne
siirappivedellä. Tämän jälkeen limput on hyvä laittaa vielä noin 5 minuutiksi
uuniin, minkä jälkeen ne ovat valmiita.
Jos käyttää kuivahiivaa, lämmitetään piimä 42asteiseksi ja hiiva sekoitetaan jauhojen joukkoon. Muuten valmistus on sama.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti