Mikäpäs olisi sen jouluisempi väri kuin punainen. Klassinen red velvet cake ohje sopii hyvin myös kuppikakkujen tekemiseen. Valkoinen kuorrutekin sopii itsessään jo hyvin jouluiseen koristeluun. Jos ei jaksa väsätä koristeita itse, niin kuppikakut voi koristella esim. vihreillä ja punasilla nonparelleilla.
12kpl
60g huoneenlämpöistä voita
1,75dl (150g) sokeria
1 muna
0,25dl (10g) kaakaojauhetta
0,2dl nestemäistä punaista elintarvikeväriä
0,5tl vanilja-aromia
1,2dl piimää
2,3dl (150g) vehnäjauhoja
0,5tl suolaa
0,5tl ruokasoodaa
1,5tl valkoviinietikkaa
Kuorrute:
5dl tomusokeria
50g huoneenlämpöistä voita
125g tuorejuustoa kylmänä
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna. Sekoita kaakaojauhe, punainen väri
ja vanilja tahnaksi. Itse tein niin, että sekoitin n.0,2dl vettä ja 1tl
punaista geeliväriä. Lisää seos sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
Lisää piimä ja jauhot vuorotellen. Lopuksi sekoita suola, sooda ja
etikka. Kaada seos nopeaa taikinan sekaan ja sekoita hyvin. Paista
170asteessa 20-25min, kunnes pinta on kimmoisa. Kakun keskelle tökättyyn
tikkuun ei saa tarttua taikinaa.
Kuorrutetta varten sekoita voi ja tomusokeri. Lisää juusto ja sekoita
tasaiseksi. Mielellään sähkövatkaimella. Kuorrute riitti hyvin tämäntapaiseen
pursotukseen. Koristeet ovat sokerimassaa.
Red velvet cake
Nämä kuppikakut taisivat mennä työpaikan pikkujouluihin viime vuonna.
Jos haluaa tehdä kakun eli klassisen Red velvet caken,
kannattaa ainemäärät tuplata ja paistaa taikina kolmessa 20cm vuoassa
25minuuttia. Taikinan voi myös paistaa yhdessä isossa vuoassa
(24-26cm) ja leikata kakku kolmeen osaan. Tällöin kakkua kannatta
paistaa ainakin 40min.
Kuorrutetta tarvitaan myös tuplamäärä ja sitä levitetään sekä kakkupohjien väliin että kakun kuorrutteeksi.
Nämä kuppikakut taisivat mennä työpaikan pikkujouluihin viime vuonna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti