keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Joulutryffeleitä


Joulumakeisia on ehkä tullut tehtyä eniten joululeivonnaisista. Mietinkin, että laitanko parhaimmat aiemmat ohjeet tänne yksitellen vai yhteen postaukseen. Sitten mietin, että turhaanko minä niitä kahteen kertaan kirjoitan, joten tässä postauksessa on linkkejä suosikkiohjeisiini.
 
Yllä olevassa kuvassa oikealla olevat riisimurosuklaat ovat yksiä lemppareitani. 

Kauppojen konvehtirasioita pidetään jostain syystä nykyisin kökkönä joululahjana, mutta itse tehdyt konvehdit ovat varmasti hyvä idea! Ja itse kyllä pidän valmiskonvehdeistakin todella paljon. Ei ollenkaan huono lahja.


Tämä kinuskikonvehdit ovat suosikkejani. Tarkat ohjeet konvehtien valmistukseen löytyy täältä. Konvehteja valmistettaessa kannattaa suklaa aina muistaa temperoida.


Näihin konvehteihin voi käyttää itsetehtyä vadelma ja sitruuna tahnaa tai sitten valmishilloja.
Ohjeet löytyy täältä.


 Yhteen konvehtiin voi laittaa myös kahta eri täytettä.


Näihin konvehteihin on käytetty valmista kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. 
Kotitekoisen dulce de lechen ohje löytyy yllä olevasta linkistä.
 
Tosin toinen ihana kotitekoinen kinuskiohje löytyy myös täältä. Sopii myös hyvin konvehtien täytteeksi. Suosittelen kokeilemaan. Kannattaa myös testata suklaakonvehteja hassepähkinämoussella.


Homemade after eight. Ihana ohje.


Nämä konvehdit on täytetty itse tehdyllä suklaamarmeladilla.


Näihin valkosuklaatryffeleihin ihastuvat yleensä kaikki.Tässä muuten vielä yksi kiva lahjaidea. Itsetehdyt tuikut. Tarvitaan vain tuikkuja, kaksipuoleista teippiä ja kaunista joulunauhaa. Itse tykästyin näihin kovasti.

Lisää konvehti- ja karkkiohjeita löytyy paljon Kakkumonsterin blogista kategoriasta Makeiset.

2 kommenttia:

  1. ihanaa, miljoona ideaa! viikonloppuna taidan pyöräyttää parit konvehdit! :) mulla on vaan yksi muotti, mutta kyllä mä sillä selviän. hei ootko tehnyt suklaalusikoita?

    VastaaPoista
  2. Tarkoitus on kyllä tehdä noita suklaalusikoitakin! =) Viimeistään uudeksi vuodeksi.. x)

    VastaaPoista