Karpalohillo passaa hyvin jouluun. Siksipä valitsinkin sen ohjeen tänne joulunblogin puolelle. Tämmöiset purnukat ovat myös kiva tuliainen tai joululahja.
5dl karpaloita
0,5dl vettä
2dl sokeria tai 1,5dl hillosokeria
Laita vesi ja karpalot kattilaan. Kun seos höyryää, lisää (hillo)sokeri.
Keitä 10-15min. Marjoja voi keittämisen jälkeen halutessaan vielä
soseuttaa sauvasekoittimella, jos hillo ei ole tarpeeksi sileää.
Käytin 2litraa marjoja, mutta tuolloin vettä ei kannata lisätä
nelinkertaista määrää, sillä marjoista irtoaa paljon nestettä. Max 1dl
riittänee, vaikka marjoja olisikin useampi litra.
Hillo kannattaa purkittaa heti keittämisen jälkeen steriloituihin
purkkeihin. Purkit ja kannet voi joko keittää tai laittaa 100asteiseen
uuniin muutamaksi minuutiksi. Näin pakkasella kannattaa ulkoilmaa
hyödyntää ja laittaa hillolla täytetyt kuumat purkit
ulos jäähtymään. Hillon jäähtyessä purkissa lämmönmuutos imaisee korkin
tiiviimmin kiinni ja säilyvyys paranee.
Kannattaa testata myös tätä Cranberry Curd tahnaa.
Lisää erilaisia hillo-ohjeita löytyy täältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti