sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Pipari-valkosuklaafudge


Tämä jälkiruoka on todella ihanaa. Ohjeella voi tehdä pieniä fudgekarkkeja tai yhden isomman hyydykekakun. Minä ajattelin tehdä jotain siltä väliltä ja päädyin tekemään pieniä leivoksia. Fudge on melko tuhtia, joten pieni pala riittää.

Fudgetaikina:

3,5dl sokeria
1dl glukoosisiirappia
2dl kuohukermaa
250g valkosuklaata
50g voita

Kaada sokeri, glukoosi ja kerma kattilaan. Keitä seos 113 asteiseksi ja lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja voi. Sekoita tasaiseksi ja jaa seos silikonisiin vuokiin. Mikäli käytät metallivuokaa, vuoraa pohja ja reunat leivinpaperinpalasilla. 


 Minä käytin kauniita muffini- ja leivosvuokia. 
Jähmetin fudget varalta pakkasessa, jotta ne varmasti irtoaisivat vuoasta helposti. 
Mutta luulen että jääkaappikylmäkin riittää. Fudgea kannattaa jähmettää jääkaapissa vähintään 4h.


Minä tein nämä keikauskakun muotoon. 
Leivosten päälle painelin pipari-voiseosta tiiviisti ennen kumoamista.
Pipareita voi käyttää noin 160g ja voita 70g. Valmistetaan kuten juustokakun pohja.


Nämä kauniit leivokset koristavat ihanasti joulupöytää ja sopivat myöskin lahjaksi ystäville.
Ohjeen nappasin alkunperin Baking my dream cakes -blogista täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti