sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Luukku 10: Joulutortut kahdeksalla tavallaIhanaa toista adeventtia kaikille!

Joulutortun ei välttämättä tarvitse olla tylsä nelisakarainen leivos, jonka keskellä on miljoona-asteinen luumuhillolöntti. Tein pari vuotta sitten postauksen, jossa näytin muutamia torttuvariaatioita, mutta tänä vuonna päätin koota yhteen kaikki mahdolliset ohjeet mitä tiedän. Vinkatkaa ihmeessä mikäli löydätte näitä lisää! 

Perinteisen joulutortun lisäksi taiteillaan koira, kukka, tähti, enkeli, ruutu, kolmio, pöllö ja risti.
Tortut kannattaa voidella kananmunalla ennen paistoa. Tortut paistetaan 225 asteisessa uunissa keskitasolla 10-15min ajan. Kiertoilmalla riittää 200 astetta.


Risti


Enkeli


Ruutu


Perinteinen


Kolmio


Pöllö


Koira


Kukka

Taittelemista on luonnollisesti aika mahdoton tekstin muodossa selittää, joten näihin torttuihin löytyy ohjevideo youtubesta. Minun suosikkini mahtaa olla tuo koira!

Kannattaa myös testata itse tehtyä luumuhilloa. Paljon parempaa kuin kaupan hillot. Tai sitten luumuhillon voi korvata jollain muulla uuninkestävällä hillolla, esim. omena-kaneli. Hillot voi myös maustaa itse kanelilla tai piparkakkumausteella!Kokeilin myös tämän vuoden hittitorttuja eli vihreillä kuulilla (tai finlandia kuulilla) koristeltuja joulutorttuja sekä nutellatorttuja. Nutella kannattaa laittaa sakaroiden alle, niin se ei pala aivan yhtä herkästi. 


What says "oh-oh-oh"?
Santa walking backwards!

Mikä sanoo "oh-oh-oh"?
Takaperin kävelevä joulupukki

(Amerikassa joulupukilla on tapana sanoa "ho-ho-ho")

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti