tiistai 19. joulukuuta 2017

Luukku 19: Keksivoi | CookiebutterKeksivoi ei ole mikään uusi keksintö, mutta se on vasta viime vuosina rantautunut tänne Suomen puolelle. Keksivoi on ihanaa ja se on tosi monikäyttöistä. Raaka-aineitakaan ei tarvita montaa.

 Alunperin keksivoita on tehty Specuoos kekseistä. Euroopassa sitä on käytetty erilaisten makeiden rullien täytteenä jo vuosien ajan (esim. ruotsalainen Dammsugare ja tanskalainen Romkugler). USAssa keksivoista tuli oikea hitti 2015.

260g keksejä
100g voita
1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa

Keksivoita varten suosittelen käyttämään voimakkaita ja mausteisia keksejä, kuten Bastogne kandisokerikeksit tai Pirkka Speculaas keksit. Piparit toimivat myöskin hyvin.

Hienonna keksit tehosekoittimessa. Lisää sula voi ja kondensoitua maito. Sekoita tasaiseksi massaksi ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Mössö säilyy jääkaapissa parisen viikkoa.


Käyttöideoita

Keksivoi sopii mainiosta lettujen, vohveleiden, jäätelöiden tai leipien päälle. Sitä voi sulattaa mikrossa ja käyttää kastikkeena tai vaikka fonduena. Mössö sopii hyvin täytekeksien väliin (esim. Oreo tai Domino), jolloin voi vetää oikeat keksiöverit. Kokeile keksivoita myös brownien päälle tai valmista riisimuroherkkuja.What's white & goes up?
A confused snowflake

Mikä on valkoinen ja menee ylös päin?
Hämmentynyt lumihiutale


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti