keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Luukku 20: DIY joululahjoja - sokerikuorinta, tuikut, kylpypommiJos joku kaipaa vielä viimehetken joululahjavinkkejä, niin tässä pari helppoa DIY lahjaideaa. 
Lisää lahjaideoita täällä. DIY syötäviä lahjaideoita löytyy täältä.

Sokerikuorinta

Sokerikuorinta on hellävarainen iholle ja se sopii myös kasvoille. Kuorintaan voi lisätä omia suosikki tuoksuaromeja ja sitä voi värjätä elintarvikeväreillä. Ei kuitenkaan kannata lotrata värien kanssa liikaa, ettei iho värjäänny suihkussa.

n.2dl sokeria
n.3rkl kookosöljyä
(tuoksu- tai makuaromia)
(elintarvikeväriä)Kahvikuorinta

Kahvikuorinta on karkeampaa kuin sokerikuorinta ja sen vuoksi sitä kannattaakin käyttää vain vartalolle. Tämänkin joukkoon voi lisätä aromeja, mutta ilmankin toimii erittäin hyvin. Kuorintaa varten voi käyttää käytettyjä kahvinpuruja tai tuoreita suoraan paketista. Käytetyissä on hieman miedompi tuoksu, mutta tämä on toki ekologisempaa.

2,5dl kahvipuruja
2,5dl ruskeaa sokeria
1,5dl kookosöljyä
(tuoksu- tai makuaromia)


Kylpypommit

2dl ruokasoodaa (ei leivinjauhetta)
1dl sitruunahappoa (apteekista)
0,6dl maissitärkkelystä
2,5rkl kookosöljyä
(tuoksu- tai makuaromia)
(elintarvikeväriä)

Sekoita ainekset kulhossa. Seosta voi maustaa elintarvikearomeilla ja väreillä. Seoksen voi painella mihin tahansa uunin kestäviin muotteihin (silikoni, metalli, muovi). Seos koppuroituu aika nopeaa, joten sen kanssa saa olla ripeä.

Pommit on kätevin kuivattaa muotteihin uunissa. Lämmitä uuni 80 asteeseen, aseta pommit uuniin ja laita lämpö heti pois päältä. Anna pommien kuivahtaa jälkilämmössä 45min ja anna niiden tämän jälkeen vielä jäähtyä pöydällä kunnolla.

Pommit räksähtävät helposti rikki, joten käsittele niitä varoen.
Nämä ovat superhauska lahja sekä lapsille että aikuisille!


Tuikut

Tavallisia tuikkuja on helppo koristella koristeteipeillä tai -nauhoilla. Idea on esiintynyt blogissani parisen vuotta sitten, mutta päätin lisätä sen alla olevaan videoon mukaan, sillä tämä on niin ihanan helppo ja nopea lahjavinkki esim. opettajille ja päiväkodin hoitajille. Lahjan mukaan sopii kivasti itse koristellut tulitikkuaskit.


Katso myös nämä:

Kanelikynttilä
DIY syötävät lahjat
Joululahjavinkkejä
Jouluaskarteluja
DIY kahvikupit
What do you call a polar bear wearing ear muffs?
Anything you want. He can't hear you!

Mitä sanotaan jääkarhulle, jolla on korvaläpät korvilla?
Sano mitä haluat, se ei kuule sinua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti