perjantai 8. joulukuuta 2017

Luukku 8: Korvapuusti keksitKorvapuusteja syödään luonnollisesti ympäri vuoden, mutta minusta ne sopivat hyvin erityisesti jouluun. Kanelipullan inspiroimana päätin testata korvapuustikeksejä. Keksitaikina on perus vaniljakeksitaikinani, joka on todella suosittu. Lisäsin joukkoon vain vähän kardemummaa. Täyte muistuttaa hyvin pitkälti perus korvapuustitäytettä.

Näistä tuli aivan ihania! Maistuvat aidoille korvapuusteille. Maailman kauneimpia näistä ei tullut, mutta yllättävän hyvin silti onnistuivat myös ulkonäöllisesti. On oikeastaan ihan hyvä että pinta ei pysynyt kovain tasaisena, koska näin nämä muistuttavat enemmän korvapuusteja. Meillä lapset menivät lankaan jopa näitä maistaessaan!


Keksit
20-30kpl

125g voita huoneenlämpöisenä
1,5dl sokeria
4dl vehnäjauhoja
½tl vaniljajauhetta
½tl kardemummaa
1 kananmuna

Täyte
100g voita huoneenlämpöisenä
1dl fariinisokeria
1,5tl kanelia
2rkl vehnäjauhoja
raesokeria


Keksitaikinaa varten sekoita voi ja sokeri, mutta älä vaahdota. Mikäli taikinaan muodostuu ilmaa, leviävät keksit rumasti uunissa. Lisää kananmuna. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin 30minuutiksi.

Täytettä varten vaahdota voita ja sokeria noin minuutti. Lisää kaneli ja vehnäjauhot. Vehnäjauhot ovat tärkeä ainesosa, sillä tällöin täyte ei leviä pitkin peltiä.

Kauli keksitaikina jauhotetulla alustalla n.30x40cm levyksi. Levitä täyte päälle ja kääri tiukalle rullalle. Kannattaa kääriä levy pidemmältä reunalta. Mikäli rulla tuntuu lötköltä, laita se jääkaappiin 30 minuutiksi. Rullan voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Leikkaa rullasta 1-1,5cm paksuisia siivuja ja nosta ne pellille. Ripottele päälle raesokeria. Paista 170 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.


What do you get if you cross a Santa with a duck?
A Christmas quacker

Mitä tulee kun risteytetään joulupukki ja ankka?
Vitivalkoinen jouluankka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti