lauantai 2. joulukuuta 2017

Luukku 2: SuklaakonvehditEilisestä luukusta paljastui helppoja suklaatryffeliohjeita. Tänään on vuorossa pikkaisen haastavammat ja työläämmät suklaakonvehdit, jotka ovat sanoinkuvaamattoman kaunis ja ihana lahjaidea kelle tahansa. Näitä varten on suklaa temperoitava.

n.10 kpl

150g temperoitua suklaata
kinuskia, suklaatryffeliseosta, nutellaa, hilloa ym.

  • Konvehteja varten suklaa täytyy temperoida tai muuten suklaat muuttuvat rumaksi ja sulavat käsiin. Suklaa sisältää kaakaovoita, joka on syypää suklaan muodonmuutokseen. Mikäli suklaan sulattaa yli 30 asteiseksi, menevät kaakavoimolekyylit epäjärjestykseen. Temperointi eli vakauttaminen järjestää molekyylit uudelleen oikein. 
  • Mikäli suklaan sulattaa niin ettei sen lämpötila nouse yli 30 asteeseen, pysyy se temperoituna. Tähän löytyy kikka suklaan temperointi postauksestani. Alle 30 asteinen suklaa on kuitenkin niin paksua ettei se oikein konvehtien valmistukseen sovi. 
  • Varmin keino on tietenkin käyttää feikkisuklaata (esim. candy melts), koska se ei sisällä kaakavoita ja sen vuoksi sitä ei tarvitse temperoida. Sen huono puoli on se, että se ei ole yhtä hyvää kuin aito suklaa.  


Suklaata ei voi värjätä vesipohjaisilla geeli- ja pastaväreillä, vaan on käytettävä öljypohjaisia suklaavärejä, joita saa ullanunelma leivontatarvikeliikkeestä. 

Konvehdit voi täyttää esim. kinuskilla, nutellalla, suklaatryffelimassalla, pähkinöillä, karkeilla, hillolla, suklaahillolla tai jopa wasabilla! Katso myös vaihekuvalliset ohjeet konvehtien valmistukseen parin vuoden takaa.


Ja tässä päivän vitsi suklaakalenteristani.
Luen vitsin myös snapchatissani (Kakkumonsteri1) joka päivä.

Where do snomen like to dance?
At snowballs

Missä lumiukot tykkäävät tanssia?
Lumitanssiaisissa

(ball = pallo, tanssiaiset)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti