maanantai 11. joulukuuta 2017

Luukku 11: BrigadeirosBrigadeiros on brasilialainen suklaatryffeli, jota syödään erityisesti joulun aikaan. Tryffeli syntyy vain kolmesta raaka-aineesta ja on mainio lahjaidea kenelle tahansa.

n. 20kpl

1 prk (n.400g) kondensoitua maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl voita
(makuaromeja)

strösseleitä/nonparelleja

Sulata voi pannulla. Lisää kondensoitu maito ja kaakaojauhe. Seoksen joukkoon voi myös ripauttaa hieman makuaromeja, esim. minttu. Keittele seosta keskilämmöllä koko ajan sekoittaen 5-10min, kunnes seos paksunee ja irtoaa pannusta. Seoksen voi keitellä myös kattilassa, mutta pannu on varmempi.

Anna seoksen jäähtyä kunnolla ja pyörittele siitä lihapullan kokoisia palloja. Pyörittelyä helpottaa, kun kädet voitelee rasvalla. Perinteisesti pallerot kieritellään ruskeissa suklaaströsseleissä. Minä kierittelin osan salmiakkilastuissa tuomaan hieman Suomi vivahdetta. Väriä palleroihin saa luonnollisesti käyttämällä erivärisiä strösseleitä.

Tryffelit kannattaa säilyttää jääkaapissa suljetussa rasiassa. Näistä tuli tosi hyviä! Etenkin salmiakkiversioista. Kondensoitu maito karamellisoituu pannulla kinuskiksi, jolloin lopputuloksena on suklaatoffeeta. Ei huono. Lisää joululahjaideoita löytyy täältä. Makeisia täällä.


Who delivers presents to cats?
Santa Paws

2 kommenttia: