keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Luukku 10: Jouluinen valkosuklaa-rocky road


Tämän hauskan idean bongasin kaverini Baking of.. blogista viime kuussa. Mietin pitkään, että pitäisi tehdä jotain joulumaista rocky road suklaata, mutta tein jo tätä joulusuklaata jokin aika sitten, joten olisi mennyt vähän toistoksi. Tässäpä kuitenkin täydellinen luomus.
 
Tästäkin reseptistä on helppo tehdä mieleisensä lisäämällä esim. omia lempikarkkeja tai -pähkinöitä.

20x20 vuoka

300g valkosuklaata
n.1dl kuivattuja karpaloita
kourallinen värikkäitä vaahtokarkkeja
n.1dl omar-karkkeja (tai toffee fudgeja)
(kourallinen cashew pähkinöitä)


Leikkaa vaahtokarkit saksilla piniksi paloiksi. Pilko puukolla myös toffeekarkit ja pähkinät. Tätä suklaata varten pähkinätkin kannattaa pilkkoa puukolla pienemmäksi.

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita kaikki ainekset joukkoon. Suklaata ei tarvitse temperoida.
Vuoraa vuoka kauttaaltaan leivinpaperilla ja kaada suklaaseos vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa parisen tuntia. 15-30min pakkasessa riittänee. Leikkaa pieniksi paloiksi tai patukoiksi.

Tämä suklaa säilyy pöydälläkin monta tuntia, mutta pidemmän päälle se alkaa hieman pehmenemään, joten suosittelen säilyttämään sitä jääkaapissa (mikäli sitä ei syödä heti pois).


Mielestäni tästä tuli ihanan värikästä ja jouluista rocky road suklaata.
Kiitos Marialle kivasta vinkistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti