sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Luukku 21: Suklaa-minttufudge


Ihanaa neljättä adventtia! Jos joku vielä kerkeää joulukarkkeja väsäämään, niin tässä on ihana ohje! Itsellä pääsi suklaa hieman palamaan, joten fudget voivat näyttää hieman rumilta. Mutta maku oli loistava! Jos fudget dippaisi vielä suklaassa, niin tulisi aika nättejä.

n.15x20cm leipävuoka

4dl sokeria
2dl kermaa
75g voita
200g suklaata
1tl vaniljaa
4kpl piparminttukarkkikeppejä

Laita sokeri, kerma ja voi kattilaan. Keitä siirappimaiseksi seokseksi 5-10min ajan. Seoksen väri alkaa myös muuttua ruskehtavaksi. Lisää vanilja. Anna jäähtyä ihan hetkisen ja lisää suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jos seos on tosi kuumaa, niin suklaa alkaa palamaan ja kökkööntymään. 


Hienonna karkkitangot tehosekoittimessa (hienontuvat muuten aika helposti) ja lisää seokseen. Sekoita tasaiseksi. Karkkikeppejä löytyy marketeista, mutta jos näitä ei satu olemaan käsillä, voi käyttää myös muita kovia minttukarkkeja. Karkinpalaset voi jättää myös isommiksi, mutta tuolleen hienonnettuna jokaiseen palaseen tuli ihana minttuaromi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kumoa ja leikkaa palasiksi.


Toinen jouluinen suklaafudgeohje löytyy täältä.
Jos haluaa kokeilla jotain erilaista, niin kannattaa kokeilla maapähkinäfudgea.
Kakkumonsteri suosittelee myös kotitekoista wiener nougatia.

1 kommentti: