Viikunoista en olekaan aiemmin leiponut mitään. Enkä edes muistanut miltä viikunat maistuvat, joten oli hauska testata tätä hilloa. Tämä on aika voimakas hillo, joka sopii hyvin esim. juustojen kanssa tarjottavaksi. Ohje löytyi Pirkka Ruoka lehdestä.
Noin 2,5dl purkki
200g pehmeitä viikunoita (pussissa)
½dl sokeria
1,5dl vettä
1 tähtianis
Poista viikunoista kovat pienet kannat esim. saksilla. Paloittele viikunat vielä muutamaan osaan. Keitä viikunoita, vettä, sokeria ja tähtianista miedolla lämmöllä kannen alla noin 10min, kunnes viikunat ovat pehmeitä. Poista tähtianis ja soseuta seos sauvasekoittimella tasaiseksi.
Kaada hillo purkkiin ja anna jäähtyä. Laita jääkaappiin kiinteytymään.
Parhaiten tämän kanssa sopii yhteen mielestäni voimakasaromiset juustot, kuten vuorijuusto. Homejuustot sopivat myös hyvin, mutta gouda oli liian makea.
Viikunahillo sopii myös joulutorttuihin, kääretortun täytteeksi tai jäätelön kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti