tiistai 23. joulukuuta 2014

Luukku 23: Lumilyhtykakku - Surprise inside cake


Tästä kakusta löytyy pieni ylläri sisältä. Ulkoapäin kakku esittää lumilyhtyä ja sisältä löytyy kynttilä. Tätä ideaa voisi käyttää myös esim halloween kurpitsakakun sisälle.

Kakku on koottu n. 2 litran kulhoon kääretorttupohjasta samaan tyyliin kuin esim. tämä kakku.
Kakkua varten tein tumman kääretorttupohjan. Täytteetkin voisi värjätä ruskeaksi, jolloin kynttilä erottuisi vielä paremmin.

Täyte 1:
2dl kermaa
1prk luumu-kanelirahkaa
4 liivatelehteä
tilkka vettä

Täyte 2:
2dl kermaa 
1prk piparkakkurahkaa
4 liivatelehteä
tilkka vettä


Kun täytteet ovat hyytyneet, voit tehdä kynttilän. Kynttilä on tehty vaaleista muffinsseista. Esim. sitruunamuffinssit sopivat tähän hyvin. Yksi muffinsseista on värjätty oranssiksi liekkiä muistuttamaan. Itsellä tuo väri vain harmillisesti jäi vähän liian pintaan.. Kaiverra muffinsseja symmetrisemmiksi puukolla.


Kaiverra muffinssien kokoinen kolo keskelle kakkua.  Poista keskeltä kakkua koko matkalta ja painele muffinssit reikään. Ensin oranssi ja sitten muut. Jätä pieni pala tummaa kakkupohjaa kuitenkin pohjimmaiseksi.


 Surprise! Okei, ei tästä varmaan moni hoksaa, että tämä on lumilyhty, joka sisällä on kynttilä. Näin idean jossain amerikkalaisessa kirjassa ja ideana tämä oli minusta hyvä.


Kumoa kakku alustalle ja kuorruta kreemillä tai kermalla.


Päällä on macaron kuoria.  Käytin mantelijauheen sijaan tällä kertaa hasselpähkinärouhetta. Tuli ihan hauska, mutta mantelijauheesta tulee nätimpiä kuoria. Kakku on suihkutettu lopuksi helmiäisspraylla.

Hyvää aaton aattoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti