lauantai 6. joulukuuta 2014

Luukku 6: Hyvää itsenäisyyspäivää!


Täksi itsenäisyyspäiväksi en kerennyt hienoa kakkua väsäämään, kun tuo meidän nuorin poitsu kuumeili alkuviikosta ja loppu viikosta oli pari muuta kakkuprojektia. Mutta kolmen suklaan keksejä sain väsättyä.  5v poikamme teki tuommoisen söpön Suomen lipun tarhassa.


Nämä suklaahippukeksit ovat myös hauska lahjaidea tuommoiseen lasipurkkiin pakattuna.
Keksit purkissa ideaa olen aiempinakin vuosina käyttänyt ja se on kyllä tosi toimiva lahja. Varsinkin esim. perheille, joissa on pieniä lapsia eikä perheen äiti ehkä jaksa kovin vaativia leivonnaisia tehdä. Tai sitten vähemmän jauhopeukaloille ihmisille, jotka kuitenkin haluavat leipomista kokeilla.
Purkkiin voi tunkea suklaahippuen lisäksi myös esim. pähkinöitä, rusinoita tai kuivattuja marjoja.
 
 K-markettien leivontahyllyihin on ilmestynyt Pirkalta käteviä suklaahippupusseja, joista on tosi näppärä leipoa keksejä, kakkuja tai muffinsseja. Innostuin näistä niin paljon, että halusin heti kokeilla ideaa tähän. Tässä ohje noin kolmellekymmenelle normaalin kokoiselle keksille. Itse tein puolta isompia keksejä, joten kuvan keksit saattavat näyttää hirmusuurilta.

Tarvitaan 1 litran purkki, johon ladotaan seuraavat ainekset:

4dl (250g) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,75dl (150g) sokeria
100g tumma suklaa hippuja
100g valkosuklaahippuja
100g maitosuklaahippuja

Pese purkki hyvin. Sekoita leivinjauhe vehnäjauohojen joukkoon. Painele jauhot tiiviisti purkin pohjalle.  Lisää jauhojen päälle sokeri, johon on sekoitettu vanilja.  Lisää ensin tumma suklaa, sitten valkosuklaa ja lopuksi maitosuklaa.


Purkin kylkeen tulee seuraava leivontaohje:
150g voita
1 muna
purkillinen keksisekoitusta

Vaahdota voi. Lisää joukkoon muna. Sekoita purkin sisältö lastalla joukkoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Muotoile taikinasta lihapullan kokoisia palloja uunipellille, litistä palloja hieman.
Paista 180 asteessa uunin yläosassa noin 10-13min. 
Nosta ritilälle jäähtymään.


Viime vuoden Suomenlippukakun ohje löytyy täältä.


Itsenäisyyspäivän leivokset vuodelta 2012 löytyy täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti