Ihanaa kolmatta adventtia!
Mies tykästyi ulkomailla aikoinaan tällaisiin suklaalusikoihin, jotka liuotetaan kuumaan maitoon ja saadaan suklaakaakaota. Suomessa ovat vain aika kalliita ja näitä on todella helppo tehdä itsekin.
Kolmea lusikkaa varten meni n. 50g maitosuklaata.
Käytin silikonista cake pops muottia näiden tekemiseen. Muottia ei tarvitse voidella millään.
Temperoin suklaan, koska ajattelin, että näitä ei ehkä tule heti käytettyä ja halusin että suklaa pysyy nättinä huoneenlämmössäkin.
Sulata suklaa. Kaada se muotteihin ja nosta jääkaappiin noin viideksi minuutiksi. Tökkää sitten lusikat paikoilleen. Jos lusikat laittaa heti ihan sulaan suklaaseen, menee se suklaasta läpi ja lopputulos ei ole niin nätti. Anna jähmettyä jääkaapissa kokonaan.
Tein koristeeksi vielä punaisista candy meltseistä sydämen, joka ei ehkä kuvista kovin hyvin hahmotu.
Lämmitä kupillinen maitoa (todella) kuumaksi ja liuota suklaa maitoon koko ajan sekoittaen.
Nauti.
ihanaa! ♥ mulla on myös silikoninen suklaamuotti, josta ulos putkahtaa lusikan mallinen suklaapötkylä XD <--rakastan tota selitystä !
VastaaPoista