lauantai 13. joulukuuta 2014

Luukku 13: Lumilyhty-kuppikakut


Tässä jouluinen/talvinen koristeluehdotus kuppikakkuille.
 
Jouluun passaa mielestäni hyvin suklaamuffinssit. Jos haluaa jotain erilaista voi kokeilla esim. piparkakkumuffinsseja tai red velvet cup cakes.
 
Mikäli tästä haluaa tehdä isomman version, voi leipoa esim. 20cm halkaisijaltaan olevan kakun ja tehdä isoista, valkoisista toffeekarkeista (irtokarkkihyllystä) suuren lumilyhdyn.


Tasoita muffinssien pinta puukolla.  Levitä päälle kermaa, hilloa, suklaa ganachea tai kreemiä ohut kerros. Kauli valkoisesta sokerimassasta palanen ja ota ympyrämuotilla tai vaikka lasilla siitä muffinssin kokoinen pala ja aseta se muffinssin päälle.

Muovaa massasta pieni kartiomainen nöttönen muffinssin päälle tukirakenteeksi.
Kartion voi tehdä myös keltaisesta massasta, jolloin se vähän niin kuin kuultaisi kynttilämäisesti lyhdystä. Isoa kakkua tehdessä karkkikeon sisään voisi laittaa led-tuikun.


Asettele pieniä Marianne raekarkkeja kartion ympärille. Käytä liimausapuna pikeeriä. Ilman pikeeriä tästä hommasta ei tule mitään. Kaupan valmis sokerikuorrutekin voi toimia, mutta se kuivaa hitaampaa. Elintarvikeliima ei ole tarpeeksi jämäkkää. Valkosuklaakin voisi toimia.

Pikeeri kuivaa melko nopeaa, mutta jos pallot alkavat karkailla ympäriinsä, laita pieni pala foliota keon päälle, jotta rakennelma saa kuivua. Älä aseta foliota liian tiiviisti, jotta pikeeri pääsee kuivumaan.


Kai nämä lumilyhdyiksi tunnistaa.. Ei kait nuo tuolla pihallakaan aina ihan täydellisiä ole.
Hauska kokeilu. Näihin olisi ehkä kuitenkin parempi käyttää vähemmän liukkaita karkkeja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti