maanantai 15. joulukuuta 2014

Luukku 15: Suklaa-kinuskikakku


Tämä suklaakakku meni meidän kaveriporukan tapas-iltaan, joka oli tavallaan myös meidän pikkujoulut. Kiva pitää teemailtoja. Olen tehnyt tätä kakkua ennenkin ja ohje on niin loistava, että se ilmestyy tänään myös joulukalenterista. 

Pohja:
250ml vahvaa kahvia
85g (n.4dl) kaakaojauhetta
140ml creme fraichea
335g (n.6dl) vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
285g pehmeää voita
340g (n.4dl) sokeria
200g (n.5,5dl) fariinisokeria
4 munaa
2tl vanilja-aromia
 
 Vaahdota voita noin 7min sähkövatkaimella. Lisää sokerit ja vaahdota toiset 7min. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin sekoittaen. Lisää creme fraiche ja vanilja. Lisää kuivat aineet kahvin kanssa vuorotellen seokseen ja sekoita hyvin. Kaada taikina kolmeen 20cm vuokaan ja paista 160 asteessa noin 30min. Taikinan voi tehdä myös yhteen 26-30cm vuokaan. 
 
Minä tein tällä kertaa tuosta määrästä kaksi 20cm kakkua ja laitoin toisen pakkaseen kuorrutettuna. 
Tuli ihan sopivankokoisia kakuja. Mikäli tehkee yhden kakun kolmesta 20cm pohjasta, saa melkoisen kookkaan kakun, josta syö varmasti 30-40hlöä. Tämä on sen verran makeaa.
 
Täyte ja kuorrute:
450g suklaata
450g huoneenlämpöistä voita
 
 Katso tarkempi kinuskin valmistusohje linkin takaa.
Kaada kuuma kinuski pilkotun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Anna tämän seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Lisää sitten voi ja vaahdota seos kuohkeaksi. Mikäli seos vaikuttaa lötköltä, laita se pakkaseen pariksi minuutiksi jähmettymään.
 
Mikäli teet kolme pohjaa, ei niitä tarvitse enää halkaista, vaan täytettä levitetään pohjan päälle ja nostetaan seuraava päälle. Lopuksi kakku kuorrutetaan vielä kokonaan.
 
Itse leikkasin kaksi 20cm pohjaa puoliksi ja laitoin täytettä pohjien väliin. Lopuksi kuorrutin kakut ja toinen siis meni pakkaseen. Toki pohjat olisi voinut yhdistää myös yhdeksi korkeaksi kakuksi. 
Tuo yllä oleva täyte riitti molempian pohjien täytteeksi ja kuorrutteeksi.


Reunoilla suklaakiekuroita, josta enemmän täällä.
Tästäkin kakusta olisi syönyt varmasti 20 ihmistä. 


Nämä on valmis sokerikoristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti