lauantai 26. joulukuuta 2015

Espanjalainen kaakao


Tämä ohje löytyy varsinaisen blogini puoleltakin, mutta lisään sen tännekin, koska tämä on niin täydellinen talvijuoma. Tämä kaakao tehdään aidosta suklaasta ja se muistuttaa hieman suklaakiisseliä. Juoma on Espanjassa todella suosittu ja nautitaan usein churrojen kera. 
Mutta toimisi tämä kesälläkin hyvin esim. jääkaappikylmänä.

4 annosta

5dl maitoa
125g (tummaa) suklaata
1,5rkl maissijauhoja

Laita puolet maidosta ja paloiteltu suklaa kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita maissijauhot kylmään maitoon, sekoita hyvin ja lisää kattilaan. Kiehauta parin minuutin ajan, kunnes kiisseli sakenee. Tarjoile heti.
Kaakaon joukkoon voi lisätä hieman sokeria, jos siitä haluaa makeampaa.
Makeampaan kaakaoon voi myös käyttää maitosuklaata.
Mikäli kestää hyvin makeaa, kannattaa testata tätä myös valkosuklaisena versiona!
Minusta tummasuklaaversio on kuitenkin paras.

Vegaanit
Vegaanikaakaoon suosittelen soijamaitoa.
Vegaanisia suklaitakin löytyy paljon ekokaupoista.

 Pakko lisätä matematiikan ystävänä tämäkin vielä tänne. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti