keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Luukku 23: Puolukka-kinuskijuustokakku uunissa


Tässä kakussa yhdistyy ihanasti puolukoiden kirpeys ja kinuskin makeus. Karpalot ja kinuski sopivat myös hyvin yhteen, mutta itse pidän enemmän puolukoista. Uunissa paistettavat juustokakut ovat kermaisen pehmeitä ja maukkaita.
 
Humming bird bakeryn kirjassa juustokakkuja paistetaan 30-40min, mutta minä paistan juustokakkua yleensä 1-1,5h. Kakku saa olla sisältä vähän löysä, sillä se kiinteytyy jääkaapissa. Mutta itse pidän vähän kypsemmästä kakusta.
 
Tästä kakusta riittää 15-20 hengelle.

24cm vuoka

Pohja:
180g pipareita
50g voita

Täyte:
900g tuorejuustoa
2dl sokeria
1tl vaniljaa
4 munaa
200g puolukoita
½prk kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Vuoan reunatkin voi voidella ja jauhottaa.

Pohjaa varten murskaa keksit ja lisää voisula. Sekoita tasaiseksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle.
 
Täytettä varten sekoita tuorejuustoa sähkövatkaimella hetken ajan. Lisää sokeri ja vanilja. Lisää kananmunat ja sekoita sen verran, että täyte on sekaisin, mutta ei yhtään enempää, ettei täytteeseen tule ilmaa. Liian ilmava täyte halkeilee uunissa. Juustokakun valmistuksesta voi katsoa ohjevideon täältä.


Sekoita puolukat täytteen joukkoon. Säästä muutama pinnalle. Kaada 1/3 täytteestä vuokaan. Ripottele kinuskia lusikalla täytteen päälle (kts ylempi kuva). Lisää toinen 1/3 täytteestä ja kinuskia. Lisää loppu täyte ja ripottele puolukoita pinnalle.

Vuoraa vuoka ulkoapäin alumiinifoliolla ja nosta vuoka vesihauteeseen (kts video).
Älä kuitenkaan peitä kakkua. Paista kakkua 160 asteessa 1-1,5h. 

Kondensoitua maitoa saa valmiiksi kinuskiksi keitettynä marketeista, mutta jos ei satu valmista kinuskia löytämään, voi tavallista kondensoitua maitopurkkia keittää vedessä 2-2,5h, jolloin maito muuttuu purkin sisällä kinuskiksi.

Kakku nautitaan jääkaappikylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti